Horoskop za vikend od 5. do 9. decembra 2019. godine obeležiće Mesec u znaku Ovna!

Dok je energija Meseca u Ovnu vrlo direktna, krećemo se i ka kvadratu Sunca i Neptuna što nam daje sasvim suprotan pravac.

Zato osećamo i da su naše duhovne želje u malom neskladu sa praktičnim planovima i ciljevima... evo kako da postignete i jedno i drugo!

U petak i subotu energija se podiže jer će Mesec biti u znaku Ovna. On nam nudi mogućnost da budemo fizički aktivni i postignemo mnogo toga, budući da sa puno samopouzdanja ulazimo u određene akcije.

Međutim, potrebno je da na emotivnom nivou budemo pažljiviji kako ne bismo povredili nekoga. Preuzmite inicijativu i hrabro sledite svoje želje jer ćete tako moći da ostvarite baš sve što poželite!

Nedelja je dan kada će Sunce biti u kvadratu sa Neptunom, dok će Venera biti u sekstilu sa Neptunom. Na jednom nivou imamo Sunce koje predstavlja svest i prisutnost, dok na drugom imamo Neptuna kome može biti strano da drži fokus. Stoga je potrebno napraviti balans između ova dva različita sveta tako što ćemo znati da postavimo jasne granice putem kojih će drugi moći da nas vide u pravom svetlu.

Neptun nam nudi mogućnost da svojim vizijama damo jasnu formu (Sunce) kako bi mogli da radimo na realizaciji istih. Osluškujući svoju intuiciju, podstičemo razvoj radosti i kreativnosti.

PageBreak

S obzirom na to da se Sunce nalazi u znaku Strelca, važno je da znamo gde ćemo se konkretno preusmeriti, a potom nas Neptun može pokrenuti da radimo sa suptilnijim nivoima.

Sa druge strane, sekstil Neptuna i Venere će posebno pokrenuti i inspirisati one koji ga imaju kao natalnosećanje. Venera kao planeta koja prirodno vlada 2. kućom, ali i planetom Zemljom, govori da se san (Neptun) može lako ostvariti i materijalizovati sada i ovde.

Sve što je potrebno da bismo pretočili svoje želje u realnost, jeste mogućnost da bezuslovno verujemo i da se puštamo, baš onda kada stvari deluju teško ili daleko.

Budući da Venera govori o načinu na koji mi volimo, kao i o stvarima u kojima pronalazimo zadovoljstvo, kada se nađe u sekstilu sa Neptunom, ona nas uči da je ljubav poput okeana - beskrajno polje lepote. Možemo uživati u kreativnom stvaranju ili ulepšavanju.

Budi se interesovanje za modu, film, muziku, poetiku i sve ono što nas inspiriše na lakoću postojanja. Ovaj aspekt naglašava senzualnost, pokreće naša čula i vodi nas u svet snova, odakle dobijamo nove ideje.

„Samo treba da verujemo, da imamo poverenja i malo vilinske prašine.“

Tekst: Milica Mikać

Prilagođeno sa: Profesionalna astrologija