U petak Mesec u Ribama pojačava emocije. U kvadratu je s Jupiterom u Strelcu, što naglašava želju za prepuštanjem osećajima u samoći umesto za tumaranjem spoljašnjim svetom.

Mesec je i u sekstilu s Plutonom u Jarcu, što potstiče na potrebu da osećamo promene koje stvaramo u svom životu. Kako je petak 11. dan oktobra, a 11 je broj služenja, astrolog Gregori Skot ističe kako je to pravi dan da služimo, i to sebi, te dodaje:

"Mantra bi trebala biti: 'Želim li da se stvari menjaju, mogu ih menjati. Imam li problem koji me preplavljuje, rešenja i odgovore mogu čuti putem meditacije.'"

No kvadrat Meseca i Jupitera čini nas sklonima misliti da zbog svoje želje da se stvari menjaju moramo pobeći i potražiti mesto "gde je trava zelenija".

Isto tako, mogli bismo imati zadivljujuće ideje te ih izraziti pisanjem ili bilo kojim drugim oblikom umetnosti.

"Iskoristite svoju energiju da stvarate ovde i sad umesto da bežite i protraćite svoju energiju."

Petak će biti izazovan dan: pokazaće vam emocionalne stvari za koje možda niste spremni – zbog čega biste mogli osetiti poriv za izbegavanjem i begom, čime ćete propustiti priliku da ih razrešite i oslobodite se tog tereta.

Ipak, nemojte zbog toga sebe kriviti i osuđivati, uvek za nešto jednostavno još nismo spremni, ističe astrolog.

Mesec će ući u znak Ovnau subotu ujutru, pa se energija može podići tokom vikenda.

Imaćemo puno snage i volje da završimo sve što smo hteli i iniciramo neke nove stvari. Mesec u Ovnu je povoljan za sportske aktivnosti, preuzimanje inicijative i donošenje jasnih odluka.

Budući da će Venera napraviti opoziciju sa Uranom u subotu, ovaj aspekt nam pruža mogućnost da osvestimo svoje lične potrebe.

Uran nas podseća koliko je važna sloboda izbora, dok Venera vodi računa da joj sve bude udobno uz jedan osećaj lakoće.

Postavite sebi pitanje koliko ste iskreni prema sebi, jer onoliko koliko ste iskreni prema sebi, iskreni ste i u svojim odnosima, što je preduslov za harmoniju istih. Pažnju vam može privući sve što je neobično i drugačije, pa ćete poželeti da promenite nešto kod sebe, što se može ticati i ličnog izgleda.

Odnosi mogu biti na testu – možemo doživeti neku situaciju kao previše stresnu ili će se stvari odvijati neverovatnom brzinom.

Sa druge strane, Sunce će napraviti sekstil sa Jupiterom u nedelju. Ovaj aspekt nam nudi sjajne mogućnosti, kao i priliku da osetimo radost po pitanju svega što radimo, jer smo u skladu sa zakonima prirode.

Postajemo optimističniji, samosvesniji i sigurni u sve projekte koje želimo da realizujemo.

Ovaj dan možete iskoristiti kako biste aktivno počeli da radite na onome što ste definisali kao svoj cilj i put. Jupiter je pravi vizionar, dok mu Sunce daje potrebnu volju i snagu.

Budući da imamo cilj, ali i sredstva do cilja, jedino što nam preostaje jeste da krenemo u akciju!

Izvor: Sensa/Profesionalna astrologija