Petak, 27. septembar 2019. godine je dan u kojem će Merkur napraviti kvadrat sa Plutonom. Tog dana bi trebalo da usmerimo pažnju na reči koje izgovaramo, jer u suprotnom, lako dolazi do sukoba, uvreda i teških reči. Postoji potreba da se putem mentalnog iskaže moć, pa se možemo naći u žustrim raspravama - bilo sa partnerom ili slučajnim prolaznikom.

Sa druge strane, određeni koncepti, ideje i misli mogu biti ponovo oživljeni, što se sa ovim aspektom manifestuje kroz neophodnost da se sve to sprovede u delo, jer u usprotnom, sistem biva opterećen (eksplozivne reakcije se javljaju kao rezultat). Da bismo izbegli negativnu simboliku, možemo istraživati sve one stvari koje su predmet našeg obožavanja uz obavezno odmaranje uma.

Budući da će se za vikend Mesec naći u znaku Vage, možete ga provesti u društvu prijatelja ili voljene osobe.

Mesec u subotu prepodne prelazi u Vagu te se pridružuje Suncu u tom znaku pa su vaš identitet i način na koji se osećate vrlo usklađeni i nema unutarnjeg konflikta. Usto, u subotu uveče je mlad Mesec – Mesec i Sunce su zajedno, poravnati, pa Mesec puni baterije, povlačeći Sunčevu energiju.

U ovom slučaju puni se energijom Vage, osnažujući vas i ohrabrujući da se povežete s drugima, stvarate prelepa dela s drugim ljudima, da date doprinos životima drugih i to učinite pozitivnim iskustvom.

Subota je dobar dan kada se lako povezati s drugim ljudima, zato iskoristite to! Mlad Mesec je pravo vreme za sejanje semena namere da proširite svoj krug poznanstava, da stvari gledate nepristrasno i fer, da budete svesni posledica svojega delovanja na druge i da budete obzirni, da povećate kvalitet svega u svom životu.

PageBreak

Planeti ljubavi i sreće u harmoničnom su odnosu: Venera u Vagi u sekstilu je s Jupiterom u Strelcu, pa ovaj mlad Mesec omogućuje i da odredite nameru da u svoj život unese više ravnoteže, ljubavi, prijateljstava i bilo koje vrste odnosa koje možete zamisliti. Zahvaljujući Vagi, ovaj Mesec u vaš život donosi i više lepote u svakom obliku.

U nedelju će Venera obrazovati sekstil sa Jupiterom, darujući nam samo najlepše stvari. Ovo je aspekt koji nam pruža izobilje, srećne okolnosti i podršku u našim odnosima. Ne zaboravite da ugodite sebi! Izađite na neko fino mesto ili se počastite odlaskom u šoping. Nedelja je dan u kojem je potrebno da oživimo ljubav, zanos i inspirišemo nekoga na radost života!

Nedelja je i sjajan dan za razgovor s članovima porodice i to o tajnama ili nekim teškim informacijama, koje su u prošlosti bile osetljive, kao i o zamršenim odnosima s nekim članovima porodice jer ovo je dobar dan za rešavanje bilo kakvih sukoba. To će omogućiti isceljenje i osloboditi vas velikog tereta. U nedelju možete poboljšati svoj život brinući se o sebi i dajući sebi predah, dovoljno vremena da analizirate i preradite informacije te na temelju toga nešto preduzmete.

Ovo je još jedan sjajan dan za sve kreativne ljude, da nađu način da se izraze ili rade na svom remek-delu. Uz to, imaćete sposobnost da se izrazite na najbolji mogući način o onome što želite - iskoristite to!

Izvor: Profesionalna astrologija / Sensa.hr