Svi se uplaše na sam pomen retrogradnog Merkura, mada astrolozi tvrde da ima i mnogo opasnijih tranzita.

Ako ni vi ne volite vreme tokom kojeg planeta "glasnik" izgleda kao da se kreće u suprotnom pravcu, proverite da li ste među znacima na koje će najviše uticati. Kritične su tri nedelje, počevši  od 27. septembra 2021. godine.

Vaga

Retrogradni Merkur je baš u vašem znaku i možda će uzdrmati čitav vaš život. Iz prošlosti stižu neke neočekivane istine, ali od vas zavisi da li ćete dozvoliti da sve to utiče i na vašu sadašnjost.

Devica

Vama nikad nije lako kad je Merkur retrogradan, jer je on vaš vladalac. U ovom slučaju, biće pogođeno vaše polje finansija, drage Device, pa je bolje da ipak promislite da li ste novac pametno potrošili i uštedite tamo gde još možete.

Blizanci

Nebo se smrkava nad vašim vedrim znakom, na šta ste pomalo i navikli kad vaš vladalac Merkur krene retrogradno. Jednostavno, primirite se i posmatrajte ovu fazu kao odmor i pripremu za nove aktivnosti.

Ovan

Neće vam biti lako da održite bliske i tople međuljudske odnose. Da biste izbegli potencijalne konflikte, jedino što možete da uradite jeste da budete iskreni, direktni i pri tome vodite računa da ne povređujete ljude već da ih razumete i saosećate s njima.

Izvor: Lepa&Srećna