OVAN

POSAO:Retrogradni Merkur, koji će pola meseca provesti u fazi retro kretanja doneće promene. Raspoloženi ste, kao i uvek ali je najvažnije da izdržite trenutne probleme koji vas pritiskaju. Imate velike planove, ideje, pa ćete sigurno biti u fazi da svoj plan sprovedete uz pomoć jednog Strelca. Druga polovina meseca vas odvodi u rešavanje pravnih pitanja. Morate pokazati moć i znanje. Iako sve ne bude u vašu korist rešeno, od kraja meseca imaćete priliku da ispravite greške. Novac očekujte posle 19. oktobra, kad Jupiter krene direktno.   LJUBAV: Vaš vladar Mars kroz tranzit sedmog polja, partnerstva, zakona, saradnika, daće vam dodatnu snagu, pomoć partnera, naglašenu intuiciju, želju za mentalnom slobodom, rešavanje važnih pravnih situacija. Ukoliko ste sami, sledi poznanstvo sa energičnom i seksepilnom osobom. Dobro slaganje sa vatrenim znakovima, posebno sa Ovnom i Strelcem. Ako ste u braku ili vezi, pazite na novac, troškovi su izvesni.   ZDRAVLJE: Postoji mogućnost hiruških intervencija, možda na crevima, debelom crevu. Pokušajte da se sačuvate od hladnog vremena, vetra. Problemi sa bubrezima i urogenitalnim traktom.

BIK

POSAO: Oni koji se bave finansijama, u velikim kompanijama, moraće da ulože dodatni napor u kampanju, promociju svoje firme kako finansijski tako i marketinški. Osoba u znaku Device biće dobar saradnik, žena Rak ili Jarac može da vodi ceo posao. Promena, unapređenje posla od treće nedelje meseca. Mesec borbe i velikih odluka. Zbog retrogradnog Merkura imaćete mnoge zaostale račune koje morate da platite.   LJUBAV: Mesec će vam biti dinamičan i pun promena, što će pomeriti iz mesta tromog Bika. Bikovi u braku zbog tranzita vladara Venere, u znaku Škorpije moraju da čuvaju svoj brak, na početku meseca. Posle 7. oktobra možete imati tajnu vezu ili ulaziti iz jedne erotske veze u drugu. Prijaće vam takav pristup ljubavi, ali to ne traje dugo. Oni koji su slobodni očekuje lep mesec za poznanstvo sa Devicom ili Vagom.   ZDRAVLJE: Disbalans hormona. Stres je okidač mnogih bolesti. Možete imati i bolove u nogama, čuvajte se saplitanja.

BLIZANCI

POSAO: Kako je vaš vladar Merkur retrogradan, nećete imate nekih ambicija i želja da započnete nešto novo. Mada, u praksi ovaj aspekat nije toliko negativan, ako pogledamo drugu stranu sudbine, videćemo da je to nešto što nas vraća na staro. Nešto niste uradili, završili, ovo je šansa da se ostvarite ponovo. Ne bi bilo loše da se bavite poslovima koji donose brzu zaradu. Brza hrana, saobraćaj, trgovina, ugostiteljstvo. Krajem meseca su dobri aspekti za putovanje i potpisivanje novih ugovora.   LJUBAV: Budite pažljivi, privlačite svojom harizmom. Ako ste slobodni, moguć je susret kod prijatelja u lokalu, radnji, kafiću. Ovo je ljubav koja počinje velikom strašću pa zatim dubljim osećanjima. Ako putujete, sledi poznanstvo sa Vagom ili Škorpijom. Zanimljiv mesec i pored retrogradnog kretanja vašeg vladara. Blizanci u braku očekuju slabiju komunikaciju. Morate da sačekate kraj meseca da se situacija poboljša.   ZDRAVLJE: Pazite na krvne sudove. Merkur u Vagi daće problem bubrega i vena, dok druga polovina meseca može doneti problem sa celim kardio sistemom.

RAK

POSAO: Žena Rak na poziciji moraće da se organizuje za druge poslove ili je očekuje promena firme, posla. One dame koje žele svoj sopstveni biznis imaće pomoć moćnog muškarca. Dobar period su dani u sredini nedelje. Muški Rak može biti upleten u poslove koji su odgovorni ili rizični. Tu je veliki novac koji možete zaraditi. Druga polovina doneće poslove koji traže preciznost i odgovornost. Najbolje je za one koji rade u državnoj službi.  LJUBAV: Slobodni Rakovi imaju bolju energiju. Muški Rakovi imaju poznanstvo sa Vagom, Škorpijom ili Ovnom, dok će žena Rak imati više udvarača sa kojima će kontaktirati, izlaziti. Jedan Strelac vas neće ostaviti na miru. Biće uporan dok ne pristanete da budete uz njega. Kod Rakova u braku priča se o putovanju u inostranstvo. Da li će to biti samo put ili možda i preseljenje? Razmislite o svemu pre nego donesete odluku.  ZDRAVLJE: Potrebne su vam fizičke vežbe, kretanje, trčanje. Morate da povedete računa o gornjem delu tela. Ramena, pluća ili donji deo kičme mogu biti napeti ili ugroženi.

LAV

POSAO: Iako retro Merkur utiče prilično otežano na sve znake zodijaka, Lav može da očekuje veliku promenu. Potrebno je da se nešto završi što nije ranije. Lav je znak koji ima stav, plan, ljude sa kojima sarađuje i koji ga vole i podržavaju pa će samim tim biti u prilici da se posao razvije u najboljem svetlu. Druga nedelja će biti značajna za zaradu, a za period mladog Meseca morate da se dobro organizujete zbog daljih pregovora oko posla koji je vezan za inostranstvo. Novac čuvajte za dalje ulaganje u nove projekte.  LJUBAV: Ljubav je vezana za kraći put. Tako da će svi slobodni imati priliku da, kroz kretanje ili poslove koji traže sve oblike komunikacija, upoznaju zanimljivu osobu. Koristite svoju harizmu, galantnost, eros kako biste osvojili ljubav koja vam pripada. Dobra energija sa Vagom, Strelcem ili Devicom. Ukoliko ste u braku, novac i borba za život će vas malo udaljiti od partnera ali ćete stanje popraviti pred sam kraj meseca.   ZDRAVLJE: Preterani rad, izlaganje poslovima vezanim za teret, hladna mesta, mogu izazvati grčeve a i probleme sa srcem. Potreban vam je kraći odmor, relaksacija.

DEVICA

POSAO: Device koje su vezane za državne institucije, neka čuvaju poziciju. Imaćete pomoć jedne Vage ili Lava. Ukoliko ste neko ko traži zaposlenje, ne bi bilo loše da se zainteresujte u nekoj agenciji ili radnji koja se bavi manuelnim radom. Posebno dobri su izgledi vezani za proizvodnju hrane, mleka, mlečnih proizvoda. Morate da zarađujete više jer ćete imati dodatih troškova. Ako ste u dugu prema nekoj osobi, sačekajte kraj meseca kako biste imali šanse da zaradite više novca i vratite dug. Vaš vladar Merkur koji je snažniji u vašem sazvežđu, iako retrogradan, može vam pomoći da sami sve završite.   LJUBAV: Bez ljubavi nikako ne možete. Ceo mesec vam je opisan kao velika potreba za stabilnošću i sigurnim partnerom koji treba da bude pored vas. Ako ste sami, verovatno nećete biti zadugo. Osoba koja je rođena u vazdušnom znaku poput Vodolije, Vage ili Blizanaca će biti pravi izbor za vas. Devica u braku, vezi može imati fatalne trenutke sa partnerom - od strasti do paklenih svađa.  ZDRAVLJE: Pazite na ishranu, posebno na visok šećer u krvi. Dobro se osećate kada radite ono što volite i ono što vam donosi profit.

VAGA

POSAO: Kada je novac u pitanju, tada se oslonite samo na sebe. Zapravo, nisu vam potrebni pomagači. Dobar period za finansije već u samom startu meseca. Važno je da budete pod kontrolom, sam svoj kontrolor. Često znate da se uvučete u bespotrebnu raspravu gde potrošite mnogo nerava. Kako je Venera i Sunce u vašem sazvežđu, onda ste sigurni da ćete blistati. Bavite se poslovima koji imaju veze sa pravom, pravdom ili estetikom, umetnošću, lepotom, javnošću. Merkur u svom retrogradnom hodu daće u nekom trenutku posao koji slabo ide, a naplata može biti usporena. Međutim, posle 18. oktobra očekujte da će sve doći na svoje mesto i da će vam jedan Jarac pomoći u daljem radu i poslovanju.   LJUBAV: Dobri aspekti za ljubav u samom startu meseca. Nećete biti ni sami ni usamljeni. Ovo se odnosi na one Vage koje su slobodne. Osoba koja želi da bude pored vas je neko ko je raspoložen, pun entuzijazma, unutrašnje sreće. Vaga u braku ili vezi može biti više odsutna od kuće nego u samom domu i porodičnoj zajednici. Poneke muške Vage razmišljaju o tajnoj ljubavi, flertu i to sa Devicom ili Škorpijom.   ZDRAVLJE: Nije potrebno da jurite za poslom i novcem. To vam može narušiti već dosta načeto zdravlje. Oprez kod hoda, kretanja, padova, povreda.

ŠKORPIJA

POSAO: Osećate pomalo tenziju kad god treba da rešite neki poslovni zadatak. Jupiter u četvrtom polju doma, privatnog posla mora da vam pomogne oko dobrih vibracija i saradnika. Novac će vam uvek stići, znate li ili ne, on je tu kada se najmanje nadate. Do 10. u mesecu bi trebalo da budete stabilizovani u vezi sa statusom. Ako ste nezaposleni, mogli biste potražiti sreću preko nekog uvaženog prijatelja. Vi svakako treba da uradite nešto što drugi ne mogu ili nisu u stanju. Pokretač ste velikih projekata i promena. Pokušajte saradnju sa Vodolijom ili Ovnom, mogli biste napraviti dobar posao. Inostranstvo vam sledi pred sam kraj meseca.  LJUBAV: Škorpije koje su slobodne mogu doživeti zanimljivo poznanstvo. To je ljubav koja može da potraje. Izazovi za sve Škorpione. To mora da bude tako, jer drugačije i ne bi moglo biti. Vi ste osoba koja voli dramatizaciju pa ćete imati i susret samo sa harizmatičnim likovima koji vas privlače. Lav, Ovan, Bik to je samo neki u nizu osoba koje vas zanimaju. Škorpija u braku ima obavezu prema partneru oko finansija. Verovatno ćete uložiti u neki novi posao, projekat.  ZDRAVLJE: Osetljivost kroz ženske organe, hormone i krvne sudove.

STRELAC

POSAO: Sve predispozicije imate da zarađujete odlično i to veliki novac. Strelčevi koji imaju velike kompanije ili rade za njih moraju da paze na odnos sa saradnicima jer može iznenada da izbije svađa, nesporazum. Strelčevi koji se bave slobodnim delatnostima i sami su svoje gazde imaće najbolju mogućnost za zaradu i uspeh. Šta više, postaće popularniji i traženiji. Putovanje u okruženju vam donosi novac. Možda bi bilo dobro da oni koji nisu zaposleni ili žele posao sa nekom većom pozicijom, krenu da rade poslove koji su vezani za edukaciju, volontiranje, podučavanje mladih.  LJUBAV: Nije neophodno da ljubav bude uvek povezana sa inostranstvom ali se vama to nekako namesti. Tokom ovog meseca možete da računate na dobru energiju punu zanimljivih susreta i ljubavnih sastanaka. Muški Strelac neka traži sreću pored Vage ili Bika, dok žena Strelac provodi vreme često na kraćim putovanjima u drugim zemljama i tamo sreće veliku ljubav.  ZDRAVLJE: Dobro zdravlje se vidi na licu. Obratite pažnju na ten, kožu, nokte… Planeta Mars, iako u dobrom aspektu sa vašim vladarem, može dati pritisak i problem sa kukovima. Obratite se fizijatru.

JARAC

POSAO: Svaki Jarac voli i mora da radi. To je izvor njegove snage i bitisanja. Jarčevi će osetiti retrogradni Merkur, posebno oni koji su stalno okrenuti poslovima putovanja, prevoza, gde papirologija mora da bude na svom mestu. Oni koji se bave umetnošću, kreativnošću mogu da očekuju oslabljenu saradnju sa kolegama ili dobavljačima. Jarac koji nije zaposlen svakako mora da pokrene sebe kroz novu delatnost, a tu će mu pomoći jedan prijatelj, verovatno Ovan ili Bik. Onaj Jarac koji želi promenu neka sačeka polovinu meseca ili sam kraj oktobra.  LJUBAV: Velika ljubav pored svih aspekata. Ovde je više opisan povratak na staro. Neko iz prošlosti vas želi. Možda će to biti momenat da se naprave pravi uslovi za stabilnu zajednicu. Emotivno ste u dobrom odnosu sa bračnim drugom. To je osoba koja vas sledi i sluša vaše ideje i prati vaše planove. Nije loše da si ponekad povučete i prepustite drugoj strani više inicijative. Nije potrebno da sve bude po šablonu. Žena Jarac ima poznanstvo sa Devicom dok muški Jarac želi vatrenu Škorpiju.  ZDRAVLJE: Borite se, kao i uvek, sa raznim alergijama, kašljem, reumom. Koristite kristale kao alternativni vid lečenja.

VODOLIJA

POSAO: Ponekad ste nerealni kada je posao u pitanju. Ukoliko rešavate papirologiju, vezani ste za zakon, računajte da će vas vraćati bar dva do tri puta na isto mesto. Imajte strpljenja, dobar deo meseca za novac je početak i sam kraj meseca. Nadahnuti ste u ovom periodu i sazvežđe Vage u vama budi zanimljiv deo kreativnosti vašeg bića. Budite pragmatičar i rešavajte stvari onako kako osećate. Zaradićete više nego očekujete a ta zarada može biti putem raznih ne tako čestih poslova, kao što su prodaja antikviteta, garderobe, nakita,…   LJUBAV: Željni ste strasti. Slaganje sa drugom Vodolijom biće veoma zanimljivo. Ukoliko ste u vezi sa Bikom, to je strast ali ne i istinska ljubav. Sa Škorpijom možete da osetite bol, patnju ali vas privlači takav tip energije. Tražite nova uzbuđenja. Vaš Uran na početku meseca u opoziciji sa Venerom neće da miruje. Non stop novi izazovi, novi partneri. Čuvajte se promiskuiteta. Oni koji su u braku imaju dobar mesec za komunikaciju i strast. Eros prenaglašen. Srećni dani u ljubavi subota i nedelja.  ZDRAVLJE: Nagle promene temperature su za vas veoma neprijatne. Žene moraju da povedu računa o pritisku dok muške Vodolije o kostima, kolenima, gležnjevima. Meditirajte, spa centar je lekovit za vaš znak.

RIBE

POSAO: Ovde planeta posla i svakodnevnih delatnosti Merkur budi zanimljive ideje i daje posebno nadahnuće. Partnerstvo će odigrati veliku ulogu oko zaposlenja, saradnje, samog posla i napretka. Retro Merkur vam može dati da se vratite unazad i pokrenete svoju unutrašnju skrivenu energiju gde ćete se okrenuti kreativnim poslovima. Ako radite u državnim institucijama, onda se sigurno morate paziti kolega ili saradnika koji nisu iskreni i žele da vam nanesu bol ili vas predstave javnosti kao nekog ko nije vredan ili odgovoran za ono što radi. Novac ćete imati. On dolazi polako, malo po malo, ali sigurno u vaše ruke.  LJUBAV: Vraćate se ljubavi, posebno ako ste u braku. Partner je srećan ako ste i vi srećni. Ukoliko imate neke tajne ili misli koje vas muče, ne bi bilo loše da to kažete voljenoj osobi. Slobodni moraju da se obuzdaju na proslavama, zabavama, da smanje uzimanje alkohola jer tu baš postoji mogućnost za poznanstvo. Druga polovina meseca je dobra za susret sa Škorpijom, Bikom ili Devicom.   ZDRAVLJE: Često ste neispavani. Pada vam imunitet. Pojačajte ga melemima, prirodnim čajevima.

Za još saveta u vezi sa astrologijom i numerologijom, tumačenje horoskopskih znakova, izradu natalne karte... posetite YouTube kanal Astrolog Darka Cvetković.

Izvor: Lepa&Srećna