Kao što smo u prethodnom tekstu pomenuli, astrolozi smatraju da karakter horoskopskog znaka utiče i na izbor ljubimca koji biramo za svoj dom. Evo i nastavka za još četiri znaka. Otkrijte koji ljubimac odgovara vašem karakteru i senzibilitetu.

Lav

Njihova senzualna priroda i prevelika želja za pažnjom može dovesti do toga da ljubimac koji odaberu bude veoma sličan njima. Lavovima odgovara miran i umiljat ljubimac, po mogućstvu koji se ne viđa često. Njbolji izbor za njih su mačke, poput Maine Coon vrste koja mami poglede gde god da se nalazi. Pored mačke mali pas poput Pomeranca je takođe dobar izbor za prirodu Lava koji voli luksuz.

Devica

One su veliki perfekcionisti i vole da sve bude u redu i onako kako oni žele. Ljubimci koji bi odgovarali Devicama su mali psi koji se ne linjaju i ne osećaju ili ribice. One su poznate po tome da konstantno idu i čiste sve po kući, pa ljubimac koji previše pravi nereda im se ne bi dopao.

Vaga

Velike su estete i veoma vole da sve oko njih izgleda lepo, pa i kućni ljubimac sa kojim provode vreme. Persijske mačke, ptice lepih šara i zečevi mogu biti savršeni mali prijatelji za ovaj znak.

Škorpije

Njihova priroda jeste veoma mistična, avanturistička i stvastvena pa ljubimac koji bi ovom znaku odgovarao je veliki pas, poput Nemačke doge. Pored ove vrste psa u društvu Škorpije bi se mogli naći i manji reptili, poput gekona.

Izvor: Lepa&Srećna