Ovaj znak prati glas je veoma hladan, tvrdoglav i bezosećajan. Pored toga što im se pripisuju ove osobine, njima se dodaje i pozitivan epitet poštenjačine. Bikovi važe za jedan od najpoštenijih znakova zodijaka, koji se trude da uvek ostave dojam snalažljivih i pouzdanih ljudi, a nikako ne vole da se nađu u situaciji da ih neko za nešto ošteti ili zakine.

Veoma vode računa da ispadnu korektni prema ljudima iz svoje okoline, a kada se nađu u situaciji da neko njih neispoštuje grdno se naljute. Bikovi su veoma samostalni i vole da donose samostalno odluke, što ih čini dobrim liderima. Kada su u pitanju odnosi sa kolegama, Bikovi se trude da svi oko njih budu zadovoljni i da prilikom donošenja odluka svi ravnopravno budu uključeni.

Veruju da je svako kovač svoje sreće i trude se da ostave dojam snalažljivih i pouzdanih osoba. Ne vole kada im se govori iza leđa, pa će o tome posebno voditi računa, a ukoliko saznaju za bilo kakvu vrstu prevare ili izdaje brzo se naljute. Pored toga oni važe za osobe koje se veoma često nađu uvređenim ukoliko ne budu ispoštovani kako su očekivali.

Istina je za njih pravilo broj jedan i maksima kojom se tokom života vode, pa verovatno zato i važe za najpošteniji znak.

Ukoliko je Bik deo vaše porodice, znajte da se na njega možete uvek osloniti. Dok kada je ljubav u pitanju, ovaj znak, voli da se bori do kraja sve dok ne iscrpi sve rezerve i atome snage. Veoma su uporni i vole da čuvaju i neguju svoje partnerske odnose.

Izvor: Lepa&Srećna