Za njega neosvojive tvrđave ne postoje, samo je pitanje kada će da ih pokori. On je rođeni lovac koji markira plen na prvi mig. Direktan je i nepokolebljiv. Kada je u većem društvu nema problem da samouvereno priđe osobi koja ga je zainteresovala. Ne voli da okoliša i širi priču bez razloga. Kod njega izjave nisu dvosmislene, već uvek znače samo "želim da budeš moja i to odmah." Voli da osvaja, pa su mu poseban izazov osobe koje sebe smatraju " tvrdim orahom".  Ovan je pravi Don Žuan

Ako želite da zaintrigirate muškarca Ovna poslužite se toplo-hladno taktikom. On voli da se takmiči, a to će da motiviše njegovu želju da vas osvoji. Ovan se rado nadmeće sa suparnicima, sa simpatijom, partnerom i samim sobom.

Sviđaju mu se žene koje su sigurne u sebe, a pre svega nezavisne. Iako je strastven i voli da "označi svoju teritoriju ", pa mu ljubomorne scene nisu strane, ne voli da mu to partnerke priređuju. Ljubomora mu prija tek toliko da ugodite njegovom egu.

Ne voli kada žene očajnički vape za pažnjom, zato ako želite da muškarca Ovna zadržite pokraj sebe nemojte ga zivkati po ceo dan. Ovan voli i slobodu.

 Izvor: Lepa&Srećna