Bolest kretanja - kinetoza je čest neurološki poremećaj  koji izaziva talase mučnine tokom putovanja, bilo da je u pitanju vožnja automobilom, brodom ili avionom. 

Predstavlja pravu neprijatnost, jer pored mučnine, može se javiti i vrtoglavica, povraćanje, jaka glavobolja i obilno znojenje.

Kinetoza više pogađa decu nego odrasle, a retko se javlja kod beba ispod 2 godine. 

Mučnina nastaje kada više čulnih sistema tela različito doživljavaju pokret, pa mozak prima suprotne poruke. Centar za ravnotežu u unutrašnjem uhu šalje poruku nervnom sistemu da se krećemo, dok čulo vida šalje poruku da mirno sedimo. 

Na primer: kada deca igraju neku igricu ili čitaju knjigu u toku vožnje, oči šalju signal mozgu za mirovanje, za razliku od drugih delova tela koji mogu osetiti kretanje i slati suprotne poruke.

Kao posledica neuskladjenih poruka javlja se mučnina, koja deci, kao i njihovim roditeljima, otežava odlazak na duža putovanja, ali...

Pomoć je TU! 

Stigao je HALYKOO, koji nudi efikasnu, jednostavnu i sigurnu pomoć:

Halykoo Lizalice protiv mučnine, sa đumbirom.

Stari kineski moreplovci su morsku bolest lečili žvakanjem svežeg ili kandiranog korena đumbira, a rezultati najnovijih naučnih istraživanja pokazuju da je đumbir zaista vrlo delotvoran. Pomaže protiv pomenutih simptoma, pospešuje varenje, a velika mu je prednost što ne izaziva neželjene efekte.

Ukusne Halykoo lizalice sadrže, pored đumbira i limunovog soka organskog porekla, i prijatnu aromu kole, a ujedno su bez šećera, veštačkih boja, glutena i laktoze.

Ovi prirodni sastojci Halykoo lizalice čine je izuzetno bezbednom za primenu kod dece. 

Pomažu u sprečavanju i ublažavaju mučnine tokom vožnje, bez izazivanja pospanosti. 

Zato su Halykoo lizalice protiv mučnine dobra alternativa lekovima koji mogu da izazovu nuspojave.

Za najbolje rezultate, detetu treba dati lizalicu 10 minuta pre putovanja, pa potom  na 3 sata, maksimalno 3 lizalice dnevno. Namenjene su za decu stariju od 3 godine.

HALYKOO je pedijatrijska linija proizvoda, švajcarske farmaceutske kompanije APR, koju čine inovativni proizvodi, unapredjenog načina primene, sa namerom da se pojednostavi upotreba za roditelje i olakša primena za najmlađe. 

Za više informacija, posetite Halykoo internet stranicu: www.halykoo.rs