Dve reči: Gua Sha! Zvuči kao da ste izgovorili svojevrsne magijske reči, ali sudeći po efektima ove sve popularnije tehnike koja je preplavila svet lepote, možda i jeste.

Naime, radi se o drevnom kineskom alatu koji se koristio za medicinske tretmane, u pitanju je roler od žada, kojim se naravno masira lica, ali i telo i obećava da koža izgleda mlađe i zdravije

Njime se podstiče cirkulacija krvi i limfna drenaža, opušta mišićni spazam i podiže koža.

PROČITAJTE JOŠ: JEFTIN TRETMAN ZA ISPUCALE PETE I SUVU KOŽU: evo kako da vam stopala budu meka i nežna uz pomoć ovog prirodnog sastojka

Konkretno, to su elegantno oblikovani kristali rosen kvarca i žada, uz pomoć kojih je moguće postići prirodni facelifting, a koriste se u ovu svrhu vekovima.

Kliknite OVDE da pročitate nastavak teksta i da vidite kako se koristi ovaj roler od žada!

PageBreak

Naravno, nije dovoljno samo ovim elegantnim kamenčićima nasumično prelaziti preko lica, najbolji efekti postižu se uz profesionalne tretmane koji podrazumevaju akupunkturno-meridijansku tehniku masaže koje se radi i uz pomoć ulja na prirodnoj bazi.

PROČITAJTE JOŠ: KOJI JE TIP CELULITA NA VAŠIM NOGAMA: evo kako se skidaju tvrdi, meki i vodeni celulit

Efekat koji se postiže jeste taj da se uz prirodnu limfnu drenažu koža čisti od nečistoća i poboljšavaju se procesi razmene materija potpuno prirodnim putem. Koža se samostalno obnavlja.

Kada je u pitanju estetika, Gua Sha je najproduktivniji po pitanju otklanjanja bora i stimulacije kolagena i elastina.

Izvor: Elle.hr