Luiz Tompson je godinama patila od ulceroznog kolitisa, hronične upale debelog creva i rektuma od koje se na sluzokoži stvaraju mali čirevi koji mogu i da krvare.

Za ulcerozni kolitis nema leka, ali mogu se donekle regulisati simptomi. Luiz je imala veoma teške napade, pa je tako u februaru morala da prekine godišnji odmor.

Stanje joj se toliko pogoršalo da je svakih dvadeset minuta gubila po decilitar krvi. Prebačena je u bolnicu gde je ostala pune dve nedelje. I kad se vratila kući, problemi su se nastavili.

Ponovo je hospitalizovana zbog ekstremnih bolova. Na kraju su joj ugradili stomu - hiruški otvor na abdomenu kojim se sprečava da stolica prolazi kroz anus. Zahvaljujući stomi, čitava regija može da se oporavi od neke bolesti, povrede ili bilo kojih drugih problema sa digestivnim sistemom.

Luiz je objavila slike na kojima se vidi stoma. "Ovo nije neka glamurozna objava, ali nemam nameru da je krijem celog života", napisala je Luiz. Ona je britanska rijaliti zvezda, a na Instagramu ima milion pratilaca. "Ovim ćeš pomoći mnogim ljudima koji prolaze kroz iste muke", napisala joj je jedna obožavateljka. Pročitajte i kako je devojci od 25 godina otkriven karcinom u stomaku.

BONUS VIDEO:

Vežbe za stomak Danijele Dimitrovske tiktok/@danijeladimitrovska

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.