Odavno se žene nisu toliko zainteresovale za nekog američkog igrača ragbija kao kad je Lorens Okoj objavio snimak svoje noge na TikToku. Sportista je šokirao mnoge svojim videom.

Razlog ovog interesovanja za njegov klip je jak otok noge, na potkolenici, toliko izrazit da su mu ostajali otisci prstiju iza svakog pritiska kažiprstom. Otečenost odnosno limfoedem je problem koji muči mnoge žene i sve ih zanima kako se ta muka sanira.

Prva strepnja je obično usmerena na zdravlje srca, krvnih sudova i bubrega, jer su to organi čija disfunkcija može da izazove oticanje nogu. Lorens je preživeo pravu paljbu "gugl lekara" koji su mu poručivali ne samo da ima bolesno srce i pluća, već i da potencijalno boluje od karcinoma.

Međutim, pokazalo se da je ragbista oboleo od celulitisa. Ovu infekciju kože izaziva ona ista bakterija koja može biti uzrok bola u grlu. Ako prodre u kožu kroz neku posekotinu, ona izaziva jaku infekciju.

Pacijent obično pati od otoka i bola, a čitavo tkivo zahvaćenog područja je veoma osetljivo i nadraženo. Neophodno je tretirati ga antibioticima i to obično tokom nedelju dana. Upravo toliko je i Lorens bio na lečenju, a onda objavio novi klip u kojem se vidi kako se noga smirila.

Tekst: Lepa&Srećna