Visok holesterol možete da izbegnete promenama načina života, a posebno treba da vodite računa o ishrani.

Savetujemo vam da zamenite namirnice koje štetno deluju na organizam zdravijim opcijama koje će vam pružiti jednako a možda i veće uživanje u hrani.

Grickalice zamenite kokicama

Mnogima nije lako da izbace grickalice iz ishrane. Jedni jedu štapiće, perece, flips ili čips samo da zavaraju glad, drugi "ne stižu" da pojedu nešto kvalitetnije. Treći pak grickaju iz čiste nervoze. U koju god grupu da spadate, zamenite ove grickalice kokicama i potrudite se da ne budu previše slane. Kokice su zdravija opcija od prženih i slanih "zanimacija" za zube.

Keks zamenite galetama od pirinča ili kukuruza

Kako odoleti želji da pojedete keks ili dva kad vam popodne "padne" šećer i osetite umor na poslu? Uzmite galete od pirinča ili kukuruza - sadrže znatno manje kalorija, a takođe se mogu kupiti i varijante bez soli ili sa zdravim semenkama.

Čokoladu zamenite voćem sa medom

Ništa nije slađe od čokolade? Varate se! Med može da posluži kao odlična zamena, a pojačajte mu i vitaminski sastav time što ćete ga preliti preko kriški voća - jabuka, šljiva, bresaka... po želji! Da dodate i na "volumenu" ovoj poslastici, pospite sve sa malo semenki suncokreta i bundeve (bez soli) i zasladićete se bolje nego što ste mogli i da pretpostavljate!

Izvor: Lepa&Srećna