Tanga gaćice su moderne već godinama, a mnoge žene ignorišu opasnosti koje one donose.

Vaginalna flora je rezultat vrlo osetljive ravnoteže, a upravo ovakav donji veš je može veoma brzo narušiti.

1. Tanga gaćice dovode do promene pH vrednosti u vagini

Ovakav veš je veoma retko sašiven od pamučnih materijala, a mnogo češće od sintetičke čipke. Pod takvim tkanjem je veoma teško da koža diše, dolazi do stvaranja veće vlage, što utiče na umnožavanje bakterija i promenu pH vrednosti u vulvi i vagini.

Upravo zbog toga može doći i do izmenjenog mirisa, naročito ako pojačana vlaga uslovi razmnožavanje gljivica.

2. Tanga gaćice izazivaju svrab i urastanje dlačica

Za ovakav veš žene se odlučuju, pre svega, onda kad nose pripijene pantalone ili haljine. To, dalje, znači da je čitava odeća na granici tesnog (ili često i preko nje), pa nije ni čudo što ubrzo počnete da osećate svrab.

Zbog pojačanog trenja, može doći i do urastanja stidnih dlačica, što opet pojačava svrab i neprijatnost.

3. Traka tanga gaćica prenosi bakterije

Ma koliko da se trudite da održavate higijenu, postoji mogućnost da se bakterije sa anusa prenose do vagine i obrnuto - uska traka se neprekidno pomera preko intimne regije. Fekalne bakterije mogu da izazovu ozbiljne vaginalne infekcije koje se moraju dugo lečiti.

Zbog svih ovih razloga, izbegavajte ovaj tip veša kad god možete - proverite da li nešto komotnije gaćice u neutralnoj boji pudera mogu da ispune sve estetske zahteve koje nameće uska ili poluprovidna odeća.

Takođe, nosite tange samo u slučajevima kada je to zaista neophodno, a pokušajte da nabavite pamučne i da vam veličina što bolje odgovara.

Maksimalno održavajte higijenu i promenite veš čim to budete u mogućnosti, a perite ga na visokoj temperaturi.

Izvor: Lepa&Srećna