Česte promene vremena, naporan posao i stalne obaveze vas slamaju, imate konstantan osećaj umora i ne osećate se baš najbolje. Kao za sve bolesti i tegobe, lek možete pronaći u prirodi, pa tako i za hroničan umor.

Sve što vam je potrebno su crno vino i beli luk. Uzmite 12 čenova belog luka i pola litra crnog vina. Luk očistite, isecite na četvrtine i stavite u staklenu flašu. Dodajte pola litra crnog vina i flašu dobro zatvorite. Ovaj napitak držite na svetlom mestu 14 dana, a svaki dan flašu protresite malo kako bi se tečnost sjedinila. Upotrebljavajte tako što ćete uzimati jednu kafenu kašičicu tri puta dnevno u periodu od tri meseca.

Ovaj napitak će vam vratiti energiju i učiniće da se osešate bolje, a crno vino već samo po sebi predstavlja eliksir zdravlja (kada se koristi umereno). Predstavlja antioksidans, sadrži komponente koje čuvaju srce, nervni sistem, a smatra se da povoljno utiče i na otklanjanje stresa. Dok beli luk povoljno utiče na probavni sistem , varenje i štetne bakterije iz crevne flore, odličan je borac protiv gljivičnih infekcija, a efikasno štiti organizam od lošeg raspoloženja i predstavlja sjajan antibiotik.

Izvor: Lepa&Srećna