Ono čemu nas uči Feng šui je da sve oko nas nosi određenu energiju, a pravilnom upotrebom ličnih stvari možemo privući obilje u naš život. Kreiranjem feng šui doma stvarate dom pun ljubavi, zdravlja, sreće i uspeha, odnosno kreirate dom zdrave energije.

Da li ste primetili kako srećni ljudi promene energiju prostorije kad u nju udju? I kako postanete raspoloženiji i puni optimizma kad se družite sa pozitivnim ljudima? To se dešava jer stalno razmenjujete energiju sa svim što vas okružuje, uključujući ljude, životinje, zgrade i drveće. Sada je pravo vreme da napravite sebi uslugu i učinite svoj dom srećnim mestom.

Uređenje kuće prema feng šuiju može poboljšati vaš ljubavni život, karijeru, porodične odnose. 

Povežite se sa svojim domom

Razmislite koji delovi vašeg doma imaju slabe tačke, odnosno šta ne izgleda dobro na prvi pogled, šta ne funkcioniše ili na prostorije u kojima ne volite da provodite vreme. Kao što bolno mestu na telu zaustavlja protok energije, isto se dešava i sa domom. Svaki deo vašeg doma je povezan sa pojedinim delom vašeg života i ta niska energija će se reflektovati.

Prihvatite svoj dom

Prihvatanje doma shvatite kao projekat koji morate obaviti. Jake emocije se mogu javiti, a kada se to desi samo ih pustite da prođu kroz vas, bez ometanja.

Na primer, ako vam se ne dopada vaše kupatilo, ali takođe ne želite da se bavite njime. Nije važno koji je razlog, da li vreme, tehnička nemogućnost promena ili novac, jednostavno prihvatite svoja osećanja u vezi sa tim. Zatim pronađite vreme da sednete i zapišete nekoliko feng šui koraka kroz koje morate proći da bi vaše kupatilo postalo oaza u kojoj želite boraviti.

Kada savladate ova dva osnovna feng šui pravila bićete spremni za promenu koju pozitivna energija donosi u vaš dom. Zapamtite, dok sređujete kuću vi zapravo isceljujete svoj život (prošlost, bol, tugu, blokade, sve što je akumulirano tokom godina) i kreirate srećno mesto u kojem ćete manifestovati svoje snove.

Izvor: Lovesensa