Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZNOJENJE, DRHTAVICA, NERVOZA, UBRZAN RAD SRCA: Ispod koje vrednosti je nivo šećera alarmantno nizak?

Važno je prepoznati simptome kako biste sebi pomogli.

  Izvor: Youtube/Printscreen/Yashoda Hospitals - Hyderabad

Verovatno se i vama, makar jednom, dogodilo da vas iznenada oblije hladan znaj i srce ubrzano počne da vam radi. Za to stanje može biti razlog i pad šećera u krvi.

Hipoglikemija ili pad šećera u krvi dešava se i kod osoba koje ne boluju od dijabetesa, a posebno ako gladuju, preskaču obroke, pre svega doručak. Ako vam se ova stanja ponavljaju, to može ukazivati na ozbiljne bolesti, najčešće je to uvod u dijabetes.

Možda će vas zanimati

“Hipoglikemija predstavlja sniženje nivoa šećera u krvi i suprotno od povišenog nivoa šećera u krvi, što je najčešća manifestacija u dijabetesu, hipoglikemije predstavljaju jako niske vrednosti šećera u krvi koje se definišu kao vrednosti šećera manje od, da uzmem neku brojku koja je jednostavna, manje od 3 mm na litar, znači tri te jedinice kojima se meri šećer u krvi, rekla je prof. dr Katarina Lalić, endokrinolog Kliničkog centra Srbije za “Stetoskop“ i otkrila kako sebi da pomognemo u stanju hipoglikemije.

Možda će vas zanimati

“Kada dođe do hipoglikemije ukoliko je pacijent svestan osnovno je da se unese jedna količina slatkiša ili ugljenih hidrata da bi se podigao nivo šećera u krvi brzo. Kako to uraditi? Kašičica meda, 15 grama kažu ugljenih hidrata, znači nekog šećera, soka ili nekog brzo koncentrovanog slatkiša koji će brzo da podigne šećer, “ rekla je doktorka i istakla da je samo jedna hipoglikemija  dovoljna da se ošteti mozak. 

Pročitajte i ovo

 Izvor: Lepa&Srećna

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije