Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIČE O ŽENSKOJ SNAZI I ODLUČNOSTI: Čije priče su vas inspirisale da pokrenete promene i savladate životne izazove?

Kada vam je potrebna motivacija, sa kim razgovarate?

  Izvor: Promo

Naše mame, sestre, drugarice, su često one kojima se prvo obratimo kada nam je u životu potrebno malo podstreka i vetra u leđa za prevazilaženje prepreka koje deluju nesavladivo. U njihovim rečima i pričama pronalazimo snagu i odlučnost, koja nas podstiče da nastavimo dalje i da dostižemo male i velike životne ciljeve.

Verujući da takve priče treba podeliti sa čitavim svetom, Avon predstavlja platformu My Story Matters, i poziva žene širom sveta da podele svoje priče o snazi, istrajnosti i odlučnosti, priče o lepoti i nepredvidivosti života. Za svaku poklonjenu priču, Avon Fondacija za žene, globalna filantropska organizacija, doniraće 1 dolar humanitarnim organizacijama koje podržavaju žene.

 Avon Izvor: Promo

Prikupljanjem priča uz poruku da bolji svet za žene znači bolji svet za sve, Avon želi da pokaže svetu koliko su žene snažne, hrabre i moćne, kao i da ih niko ne sme potceniti ili zanemariti. Sve priče – velike, ali i one male, životne, koje čine svakodnevicu, mogu doprineti kreiranju sveta u kom su svi ravnopravni, i gde svačiji glas ima jednaku vrednost i snagu.

I tvoja priča je važna. Pridruži se i inspiriši druge...

Pokloni svetu svoju priču na watchmenow.avon.com

 Avon Izvor: Promo

Nataša Kovačević, košarkašica

Sa 19 godina bila sam ponosni član svih mlađih reprezentativnih selekcija i nakon sezone u Crvenoj zvezdi potpisala sam svoj prvi profesionalni ugovor sa mađarskom ekipom Djer. Bila sam na korak do ostvarenja svog velikog sna - igranja u Evroligi, najjačem takmičenju u Evropi.

Nisam ni pomišljala da će život imate neke malo drugačije planove za mene. Putujući na prijateljsku utakmicu, pred sam početak sezone, doživeli smo saobraćajnu nesreću. Timski autobus je skrenuo sa puta, prevrnuo se - i ja sam izgubila deo noge. Znam da ovaj splet okolnosti zvuči kao kraj jedne tužne priče, ali u tom trenutku moja priča je tek počela.

 Nataša Kovačević Izvor: Instagram / nacika7

Kada je reč o načinu na koji sam se suočila sa izazovom, verovatno očekujete da sam sledila neku veliku mudrost, ili da mogu da sa vama podelim nešto potpuno posebno što će zauvek promeniti vaše viđenje sveta. Nažalost, to nije slučaj. Jednostavno sam izabrala da nastavim da verujem. Moja porodica i košarka su me učili da sama biram kako ću se suočiti sa svim preprekama koje su predamnom. Postoji određena doza slobode i snage u uverenju da možete da birate.

Moj omiljeni citat je Carpe diem, I zaista se svakim danom trudim da živim baš u skladu sa tim - neprestano jureći sreću u svakom danu. A sto se nesreće tiče, sve to što se desilo ostavila sam potpuno iza sebe, potpuno fokusirana na izazove koje slede.

Nakon perioda rehabilitacije pocela sam polako da treniram i samo dve godine posle saobraćajne nesreće odigrala sam prvu zvaničnu utakmicu u dresu Crvene zvezde. Zapravo to nije bio povratak, to je bio onaj stari dobri poznati put kući.

 Nataša Kovačević Izvor: Privatna arhiva

Možda su se pravila ove igre zvane život za mene promenila, ali ja sam i dalje ista osoba. I dalje imam iste ciljeve. I dalje sanjam iste snove. I dalje hoću da budem pravi prijatelj, bolja ćerka i dobra sestra. Tu ne pravim kompromise, jer znam da šta god se desilo i kojim god putem da krenem to će biti samo moj izbor. A na tom putovanju imam još mnogo toga da kažem i dokažem. Za život nema pravog treninga, on jednostavno teče bili mi spremni ili ne.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije