Anesteziolog dr Nenad Maksimović imao je samo 37 godina, a 5. januara 2021. godine preminuo je u Beogradu od posledica zaražavanja korona virusom. Mladi lekar koji se borio za živote drugih od samog početka epidemije, izgubio je bitku, samo nekoliko nedelja nakon što se razboleo.

Brojni pratioci na njegovom Fejsbuk profilu počeli su da mu upućuju želje za brz oporavak, odmah posle njegove dirljive poruke objavljene 1. decembra

Bože pomozi, našim bolesnim kolegama u kritičnom stanju!
Budi milosrdan kao što su oni njihovim delima bili prema pacijentima, SPASI IH !
Pomolimo se svi ! AMIN +++

Bože pomozi , našim bolesnim kolegama u kritičnom stanju ! Budi milosrdan kao što su oni njihovim delima bili prema pacijentima , SPASI IH ! Pomolimo se svi ! AMIN +++

Posted by Nenad Maksimovic on Tuesday, 1 December 2020

Anesteziolog je inače bio zaposlen u Kliničkom centru Srbije, a tokom epidemije bio je na ispomoći u KBC "Dr Dragiša Mišović". Njegova poruka o posvećenom i teškom poslu anesteziologa je upozorenje svima!

"Biti anesteziolog, Intenzivista u ovom trenutku kao i svakom trenutku je više od lekarskog poziva. Naš jezik je isti na svim kontinentima. Prepoznajemo se u letu, u svakom otkucaju vašeg srca. Zato kad zatvoriš oči o tebi brinemo mi, čuvari tvojih vitalnih funkcija. Večiti ratnici protiv tame jer život mora da pobedi", napisao je dr Maksimović pre nekoliko nedelja.

Izvor: Lepa&Srećna