Nadimanje stomaka izazvano je viškom gasova, a tome doprinosi pogrešan izbor hrane, piše Lepa & Srećna

Najjače gasove izazivaju pasulj, luk, kupus, karfiol i brokoli. Međutim, nadimanje možete sprečiti ako u ishranu uvrstite jeftine a vrlo zdrave namirnice koje pomažu organizmu da gasove lakše eliminiše.

Pirinač je prvi na toj listi. Za razliku od mnogih drugih ugljenih hidrata, on se u potpunosti vari u crevu a ne u želucu i tako se smanjuje rizik od gomilanja gasova. Jogurt će, takođe, pomoći radu digestivnog trakta zahvaljujući dobrim bakterijama. Krastavac je prirudni diuretik koji ima visok sadržaj vode i malo vlakana, pa može da pomogne pri izbacivanju viška tečnosti.

Uvrstite ove tri namirnice u svoj jelovnik i sigurno ćete manje patiti od gasova i naduvenog stomaka.

PROČITAJTE JOŠ:

OVO SVAKOG NERVIRA, A MOŽE NAJAVITI SMRTONOSNI NAPAD: 3 znaka da vam preti šlog

OVO JE VITAMIN OD KOJEG KOSA RASTE KAO LUDA: zaustavite opadanje kose jeftinim prirodnim sredstvom

NAJBOLJI ČAJ PROTIV OSTEOPOROZE

UPOZORENJE NA KARCINOM! 9 SKRIVENIH SIMPTOMA: mnogi ne znaju da su ovo znaci teške bolesti

Simptomi koji ukazuju na karcinom su neobične promene u funkcionisanju organizma, ali problem je što ih mnogi ljudi povezuju sa  nekim bezazlenim stanjima i ignorišu, piše Lepa & srećna.

Postoji više od 200 tipova karcinoma i svaki ima određene simptome. Mi vam otkrivamo 9 simptoma koji se najčešće javljaju kada u telu počnu da se razvijaju maligne ćelije. Prvi simptom je naglo gubljenje kilograma iako niste na dijeti, nadimanje stomaka koje traje po nekoliko nedelja, naročito kod žena, krv u urinu i otežano gutanje hrane.

Takođe, iznenadan gubitak apetita može biti znak za uzbunu, promuklost ili mutiran glas, ostajete bez daha čak iako niste fizički aktivni i ako rane ne zarastaju posle nekoliko nedelja. Bol je signal koje telo šalje kada u organizmu ne funkcioniše sve kako treba, zato je važno da ukoliko osetite bol u bilo kojem delu tela koji ne prolazi duže vremena, odmah odete kod lekara.

PROČITAJTE JOŠ:

OVI SIMPTOMI UKAZUJU NA VISOK HOLESTEROL

U SRBIJI VOLE DA GA JEDU, A NE ZNAJU DA ŠTITI TELO OD KANCERA

ZAMENITE SAMO 1 STVAR U ISHRANI I SMRŠAĆETE NEVEROVATNOM BRZINOM