Rak pluća je teška bolest koja na početku ne daje skoro nikakve simptome, a kada je u poodmakloj fazi ovo se može pojaviti na koži, piše Lepa & srećna.

Kada tumor na plućima poraste i karcinom počne da metastazira, javljaju se određeni simptomi, a jedan od njih je i pojava žutice. Karcinom koji se proširio na jetru uzrokuje pojavu žutice. Ukoliko je tumor dovoljno veliki da začepi žučne tokove, koža dobija žutu boju koja se javlja i na beonjačama.

Rak pluća najčešće se proširi na jetru, a simptomi koji ukazuju na rak jetre su bol u stomaku (naročito u desnom delu stomaka), povraćanje, mučnina i gubitak apetita. Ukoliko primetite neki od ovih simptoma, a naročito ako uočite žuticu, važno je da se odmah javite lekaru.

PROČITAJTE JOŠ:

DA LI JE ZDRAVO JESTI PARADAJZ I KRASTAVAC U ISTOJ SALATI: ovo neverovatno otkriće šokiraće Srbiju

OVI SIMPTOMI UKAZUJU NA VISOK HOLESTEROL: ako ovo vidite na oku, povećana vam je masnoća u krvi

DERMATOLOZI KAŽU: NE KUPAJTE bebu svake večeri

U SRBIJI VOLE DA GA JEDU, A NE ZNAJU DA ŠTITI TELO OD KANCERA: ovo voće sprečava opaku bolest

Zdrava i uravnotežena ishrana najbolja je prevencija od opasnih oboljenja, ali malo ko zna da ovo voće sprečava razvoj malignih ćelija, piše Lepa & srećna.

Kupine sadrže visok nivo antioksidanata, kao što je antocijan. Antioksidanti pomažu ljudskom organizmu da se izbori protiv lošeg dejstva slobodnih radikala koji mogu da oštete ćelije, ubrzaju proces starenja i uzrokuju opasne bolesti, kao što su karcinom i srčana oboljenja.

Telo koristi antioksidante kako bi regulisalo štetu koju su napravili slobodni radikali, zato se preporučuje da u svom jelovniku obavezno imate lekovitekupine. Takođe, kupine su izvor vitamina K, sadrže vlakna, vitamin C i A i pozitivno utiču na mozak (bolja koncentracija i obavljanje kognitivnih funkcija).

PROČITAJTE JOŠ:

AKO IMATE OVO NA JEZIKU, HITNO IDITE KOD LEKARA

SAMO 1 KAŠIČICA OVOG ZAČINA TOPI SALO NEVEROVATNOM BRZINOM

OVI SIMPTOMI UKAZUJU DA IMATE CISTU NA BUBREGU