Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠOKANTNO OTKRIĆE - OVO JE UZROK ZA NASTANAK AUTIZMA: naučnici sumnjaju da će do 2025. svako drugo dete biti autistično

Sve više istraživanja, naučnici se bore da nađu šta to u savremenom životu dovodi do sve češćeg autizma!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Očekuje se da će do 2025. godine kod svakog drugog deteta biti dijagnostifikovan autizam, a jedan od najčešćih uzroka ovog problema je smrtonosna hemikalija poznata kao glifosat, tvrdi naučnica sa prestižnog instituta MIT dr Stefani Senef.

Primarni aktivni sastojak Monsantovog Roundup herbicida, glifosat, prvobitno je bio razvijen kao industrijski agens za čišćenje koji helira teške metale i druge supstance iz zapušenih cevi. Kada je otkriveno da glifosat takođe može da ubije mikrobe, on je na kraju transformisan u ono što bi na kraju postalo jedno od najčešće korišćenih ubica korova u konvencionalnoj poljoprivredi.

Ali istraživanje koje je sastavila dr Senef, zajedno sa podacima objavljenim od strane Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), otkriva, suprotno tvrdnjama Monsanta - da je glifosat "bezbedan" za ljude, da je upotreba ove hemikalije direktno povezana sa rastućim stopama autizma tokom poslednjih nekoliko decenija.

Podaci objavljeni od strane CDC-a još 2014. godine pokazuju da jedno od 68 dece SAD spada u spektar autizma – u odnosu na oko 1 u 2.000 dece 1980-ih godina. Interesantno je da autizam nije bio čak ni na radarima ljudi dok glifosat nije stupi na scenu, jer su stope ove bolesti naglo porasle uz povećanu upotrebu glifosata u hemijskoj poljoprivredi.

Osim autizma, glifosat je povezan i sa nizom drugih zdravstvenih stanja, uključujući deficit pažnje i poremećaj hiperaktivnosti (ADHD), alergije na hranu, astmu, sindrom propusnih/curećih creva, upalnu bolest creva (IBD), Alchajmerovu bolest i demenciju, bolesti srca i rak – fenomen koji dr Senef opisuje kao "poražavajući".

I nije samo dr Senef ta koja to kaže. Međunarodna agencija za istraživanje raka (IARC) Svetske zdravstvene organizacije (SZO) je nekoliko godina ranije zaključila da je glifosat "verovatan kancerogen". Pa ipak, njega i dalje prskaju na konvencionalnu i genetski modifikovanu (GM) soju, kukuruz, uljanu repicu, cveklu, kikiriki i mahunarke!

Ali glifosat se jednostavno može oprati sa gotovog proizvoda, zar ne?

Pogrešno. Ne samo da biljke apsorbuju glifosat u svaku moguću ćeliju, već ga takođe mogu kombinovati sa drugim toksinima kako bi eksponencijalno povećali toksičnost, što dovodi do poremećaja hormona, oštećenog metabolizma, poremećene funkcije jetre i neravnoteže u mikrobiomu creva.

Kliknite OVDE da pročitate kako da izbacimo glifosat iz organizma!

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije