Rak jetre je smrtonosna bolest koja odnosi sve više života širom sveta, a evo koji simptomi ukazuju na ovo oboljenje. Prvi simptomi se pojavljuju kad je rak već  u naprednom stadijumu, a u početku ih ljudi uglavnom ignorišu. 

Simptomi koji ukazuju na rak jetre su nagli gubitak težine, gubitak apetita, osećaj sitosti nakon jela, iako smo jeli malo, mučnina, povraćanje i žutica. Najviše prikriveni simptomi su svrab kože i konstantan umor, a ako se otkrije na vreme ova vrsta kancera može biti izlečiva.

Pijenje prevelike količine alkohola, dugotrajna infekcija hepatitisom B i C, hekomromatoza (nasledni poremećaj u kojem se nivo gvožđa u telu povećava) i dugotrajna ciroza, odnosno bolest jetre stvaraju najveći rizik od ovog smrtonosnog oboljenja. 

Ne zaboravite da je jetra organ sa veoma važnom ulogom, jer prečišćava krv i eliminiše otpadne materije iz krvotoka. 

Od narodnih lekova za čišćenje jetre, mnogi preporučuju mešavinu maslinovog ulja i sveže ceđenog soka limuna, u odnosu 1:1, dovoljne su dve kašike. Međutim, kao i za sve druge prirodne lekove, najbolje je da se konsultujete sa svojim lekarom koji će znati da li neka prirodna sredstva mogu da oslabe dejstvo lekova koje pijete.

Ako imate bilo koji od gore navedenih simptoma, odmah idite kod lekara, a - kako biste smanjili rizik - regulišite način ishrane i izbegavajte alkohol.

Izvor: Lepa & srećna