Ukoliko želite da preventivno preduzmete neke korake protiv ove opake bolesti ili ste u situaciji da se borite protiv tumora, kombinacija prirodnih lekova sa zvaničnim medicinskim lekovima možda će dati najbolje rezultate.

Novi pomak u lečenju raka: srpska naučnica napravila softver za otkrivanje karcinoma

Međusobno kombinovanje i nadopunjavanje ovih prirodnih lekova može ojačati vaš imunitet i organizam i samim tim pomoći u borbi protiv bolesti. Pozitivne strane ovih tehnika su u tome što su jeftine i prilično jednostavne i uglavnom ih svako ih može primenjivati.

1. Promenite način ishrane!

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) izdala je saopštenje krajem 2016. godine je da mesne prerađevine kao što su slanina, šunka, kobasica, kao i crveno meso, mogu da budu uzročnik raka. Ipak ukoliko obrok pripremite na zdrav način (ne dodajući so, konzervanse i ukoliko ga ne pržite na visokim tempereturama) izvezne količine mesa neće biti opasne. Treba da ograničimo unos mesa u svoj organizam. Prerađevine od mesa spadaju u uzročnike prve kategorije dok crveno meso spada u drugu kategoriju uzročnika. Koje meso ne izaziva rak? Pročitajte OVDE.

2. Dodajte ishrani zdrave suplemente!

Odličan suplement za borbu protiv raka možete naći u biljci noni (Morinda Citrifolia). Radi se o tradicionalnom leku iz narodne medicine, straom 2000 godina. Noni odlično štiti organizam od malignih pojava, tačnije, usporava rast već nastalih tumora a moze i da normalizuje ćelije koje nepravilno funkiconišu. Ova biljka podstiče stvaranje xeronina, najvažnijeg alkaloida za obnovu ćelija a takođe sadrži i damnakantal koji kontroliše deobu ćelija. Biljka noni podiže imuni sistem i pomaže organizmu da se izbori sa bolešću. Više detalja o ovoj biljci i recept za moćni lekoviti sok možete pronaći OVDE.

3. Probajte protokol dr. Budvig za dijetu protiv tumora.

Ovaj protokol je danas poznat širom sveta i mnogi stručnjaci ističu da već i samo ishrana po ovom konceptu može da pomogne u 80 odsto slučajeva obolelih od karcinoma. Vrlo je jednostavan i upravo to ga čini lako primenljivim. Kako da pripremate doručak i užinu po receptu dr Joane Budvig pročitajte OVDE.

4. Ojačajte organizam pšeničnom travom.

Prirodni način za jačanje organizma može biti i lekoviti napitak od pšenične trave. Ovaj napitak bogat je vitaminima C i E, pa usporava starenje organizma. Tvrdi se čak da sprečava pojavu sede kose. Možete sami gajiti pšeničnu travu i cediti je u sokovniku. Da biste je gajili potrebni su vam ekološko seme, treset i zemlja. Kako da napravite lekoviti napitak od pšenične trave pročitajte OVDE.

5. Koristite moćni Cordyceps Sinesis.

Gljiva Cordyceps Sinesis koju je proizveo srpski naučnik Đurđica Popović najjači je antioksidans i antibiotik koji pomaže u lečenju čak i najtežih bolesti. Đurđica Popović je biolog-genetičar, istraživač i naučnik i smatra da je sklad između duše i tela najbitniji kao i ravnoteža u ishrani i načinu života. Više o ovom naučniku i gljivi Cordyceps Sinesis pročitajte OVDE.

Izvor: Lisa