Sastojci:

  • 3 kašike ulja lanenog semena
  • 6 kašika švapskog sira od obranog mleka
  • 2 kašike sveže mlevenog lanenovog semena
  • 1 kašičica meda
  • 100 gr šumskog voća

Priprema:

Ulje lanenog semena i sir mutiti oko minut tako da se potpuno sjedine. Ako vam mešavina deluje suviše gusto ili ulje ne može da se sjedini, dodajte 2-3 kašike mleka (najbolje kozjeg). Nemojte dodavati vodu ni sokove dok mutite ulje i sir. Treba da dobijete krem nalik bogatom šlagu i ne treba da se raspoznaje izdvojeno ulje. Kad god možete, koristite organske proizvode. Sada dodajte 2 kašike sveže mlevenog lanenovog semena (najkasnije 20 minuta po mlevenju). Zatim dodajte 1 kašičicu meda (preporučuje se nepasterizovani med).

VIŠE: Kancer je izlečiv ako se otkrije na vreme

Ako želite, možete dodati (tek kad je sve prethodno sjedinjeno) sok od jabuke (bez šećera), cimet, vanilu, seckane bademe, lešnike, orahe (ne i kikiriki). Dodavanje ovih sastojaka prijaće onima kojima se ne dopada ukus original Budvig krema. Neki pacijenti čak dodaju malo soli, pa i trunku kajenske paprike radi promene.

VIŠE: Zdrava i jeftina dijeta: odvar od lanenog semena pomaže u mršavljenju

Takođe, možete uzeti u obzir i shvatanje dr Harveya Diamonda koji, kao i mnogi drugi stručnjaci, ne preporučuje mešanje voća sa drugim namirnicama i kaže da voće treba jesti odvojeno, na prazan stomak i čekati 10 minuta pre nego što uzmemo bilo koju drugu hranu. Međutim, ako nemate problema s varenjem, u dijeti dr Johane Budvig, predlaže se da dodate kremu različito voće (naročito šumsko voće, sveže ili zamrznuto) s tim što ne treba da ga je više od jedne šolje.

VIŠE: „Supa” od šumskog voća

Na kraju, (opciono) možete dodati i mlevena jezgra kajsije (ne više od 6 komada dnevno). Takođe, njih možete grickati i nezavisno od krema. Pošto ima slučajeva da mleveno laneno seme izaziva mučninu, ako vam se to dogodi, pojedite malo papaje odmah posle krema ili popijte šolju čaja od sveže nane.

Izvor: Lovesensa.rs