Opterećenost poslom,stresom, ali i strahovima i anksioznošću može u velikoj meri da osiromaši naš seksualni život. Da bismo bili opušteni i uživali u erotici, strasti i željama, važno je da sebi omogućimo i povlačenje iz užurbane i stresne svakodnevice

Za snažno čišćenje energetskih i emocionalnihblokada, koje nas sprečavaju da maksimalno uživamo u seksu, preporučuje se drevna vežba "kraljevski golub" koja se može izvoditi u nekoliko različitih varijeteta - u zavisnosti od vaše fizičke spremnosti i fleksibilnosti.

Pripremu počnite pozom običnog "goluba" - tako što ćete kleknuti na prostirku, levu nogu ispružiti unazad, a desnu ostaviti savijenu na podu, blago pomerenu pomerenu sa stopalom izvučenim upolje na levu stranu. Spustite se polako na pod, onoliko koliko možete. Ako vam je pritisak na donji deo leđa prejak, podmetnite ispod zadnjice savijeno ćebe.

Ispravite gornji deo tela, izbacite grudi napred, podignite glavu i pogled usmerite ka nebu, ruke ispružite unazad i oslonite se vrhovima prstiju na pod.

Poza golub - joga
Shutterstock  

Ostanite u tom položaju koliko vam je prijatno, a možete se i dodatno opustiti spuštanjem gornjeg dela tela napred. Oslonite se podlakticama na pod ispred sebe. Ako vam je prijatno, možete se spustiti na pod čitavim gornjim delom tela. Ruke držite ispružene napred, oslonjene lako na pod. Spustite i čelo na pod i dišite polako i ravnomerno.

Ponovite sve promenivši stranu - sada sa desnom nogom ispruženom unazad, dok je leva noga savijena u kolenu.

Sada ste spremni za pozu "kraljevski golub". Polako podižite savijenu nogu od kolena naviše, tako da vam stopalo "putuje" ka glavi. Glavu - koliko možete - zabacite unazad. Zamislite da glava i stopalo treba da vam se dotaknu. Ako vam je potrebna pomoć, polako obuhvatite stopalo trakom i vucite traku obema rukama.

Kraljevski golub
Shutterstock  

Budite pažljivi, nemojte nijednog trenutka da pređete granicu bola. Dišite polako dok vežba traje.

Ova vežba deluje blagotvorno na sve unutrašnje organe, stimuliše nervni, hormonski i reproduktivni sistem. Takođe, otvara grudi i ramena. Fantastično isteže fleksore i rotatore kukova. Uz lekovito dejstvo na mokraćne kanale, veoma je dobra za podizanje tonusa uterusa.

Izvor: Lepa&Srećna