Mnoge žene ne skidaju minđuše pre nego što krenu na spavanje, a nisu ni svesne koliko je to opasno.

Među manje teškim posledicama je moguća glavobolja koja će vam zagorčati život odmah posle buđenja. Do nje dolazi ako minđuša pravi pritisak na neki deo glave, pogotovo ako se naslanja direktno na neki manji krvni sud.

Još je veći rizik od infekcije, jer se kog igle koja prolazi kroz ušnu resicu skupljaju razne nečistoće. Moguće je da se pojavi crvenilo, otok pa i bol. Pojačana higijena je najbolja preventiva.

Do najtežih posledica može doći ako se minđuša zakači za kosu ili posteljinu. Ako se naglo pomerite u snu, ona čak može i da vam pokida ušnu resicu. 

mindjuse 3.jpg
Shutterstock  

Zato svake večeri obavezno skinite minđuše. Jedini izuzetak od ovog pravila jesu prvih šest nedelja nakon bušenja ušiju. Tada ćete nositi samo minijaturne minđuše.

mindjuse.jpg
Shutterstock  

Kad se ujutru umivate, temeljno operite uši toplom vodom i sapunom, obraćajući naročitu pažnju na ušne resice i rupicu za minđuše. Osušite ih detaljno i tek nakon toga stavite ponovo minđuše. Pročitajte i šta znači ako se iz ušiju oseća neprijatan miris.

BONUS VIDEO:

ŠMINKA ZA DAN I VEČE Instagram/livjudd

Zabranjeno preuzimanje dela ili citavog teksta i/ili foto/videa, bez navodenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišcenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.  

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.