Možda niste baš skoro razmišljali o tome da li pravilno koristite dozodorans? Većinu je neko u pubertetu podučio osnovama, a mnogi su videli od drugarica i drugara u svlačionici kako se na brzinu isprskaju ispod pazuha.

Istina je, međutim, da se dezodorans stavlja isključivo na kožu koju ste prethodno oprali, a - što je jednako važno - i temeljno osušili.

Takođe, neophodno je da isprskate kožu pazuha dva do tri puta, unakrsnim pokretima, jer ćete jedino tako potpuno prekriti dezodoransom sve znojne žlezde. Oni koji ne briju malje treba da upotrebe veću količinu dezodoransa.

dezodorans 2.jpg
Shutterstock  

Važno je da sačekate da se dezodorans u potpunosti osuši. U suprotnom ćete veći deo obrisati odećom. Možete koristiti dezorodans i tokom dana, slobodno ga ponesite.

Međutim, važno je da kožu pazuha prethodno obrišete vlažnom maramicom ili bar krajem mokrog peškirića, pa tek onda stavite dezodorans.

Osim ispod pazuha, treba da ga nanosite i na druga mesta gde dolazi do jačeg znojenja - između butina i na stopala, a probajte i da ga isprskate iza kolena i u prevoje laktova.

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Pranje zuba i oralni seks tiktok/junahealth