Superlepak može da popravi hiljadu stvari u kući, ali njegova ogromna korist pada u vodu kad se desi da - zalepite prste!

Moćni krijanoakrilat zahvaljujući kojem ovaj lepak ima tako snažnu adhezivnu moć nije lako skinuti. Međutim, dermatolog Džon Antoni kaže da je to ipak moguće uraditi kod kuće.

"Prvo dobro nasapunjajte ruke toplom vodom i tečnim sapunom", kaže dr Antoni iz Klinike Klivlend. "Možete da koristite i deterdžent za sudove, sapunica može da omekša lepak i razgradi veze koje on pravi. To treba učiniti pre nego što se lepak stvrdne." Ako ipak ne može da se skine, pređite na sledeći korak.

pranje ruku.jpg
Shutterstock  

"Utrljajte u prste neko masno sredstvo koje je bezbedno za kožu", savetuje dr Antoni. "Probajte sa mineralnim uljem, vazelinom ili običnim jestivim uljem. Ova sredstva mogu da raskinu cijanoakrilne veze u lepku. Kad dobro umasirate ulje u kožu, probajte da polako raširite prste. Nemojte vući na silu. Ako ne možete da razdvojite zalepljenu kožu, pređite na sledeći korak.

superlepak 2.jpg
Shutterstock  

Upotrebite aceton. "Bilo da je čist ili samo jedan od sastojaka u skidaču laka za nokte, aceton obično skida superlepak", objašnjava dr Entoni. "To je i najštetnija supstanca za kožu, isušuje je i iritira. Upotrebite najmanju moguću količinu i ne mešajte je sa drugim hemikalijama."

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

(VIDEO) BOLJE OD MIŠOLOVKE! 7 miševa uhvatio za noć uz pomoć JEDNOG sastojka! Amtv