"Dugo sam se borila da problematičnim varenjem, a od toga su krenule i mnoge druge tegobe - umor, višak kilograma, pa teška neravnoteža hormona." Ovim rečima počinje Rejčel Atar svoju ispovest o mukama koje su joj doneli nadimanje i gasovi u crevima.

Danas je Rejčel nutricionista i fitnes savetnica, a vremenom je uspela da drastično smanji svoje probleme i pomogne armiji fanova koji je prate na Instagramu.

"Meni znači čak i ako nađem deset minuta dnevno da se pozabavim nečim što me smiruje", tvrdi Rejčel. Na njenoj listi prioriteta su osam sati spavanja, tokom kojih joj se telo odmori, kao i uzimanje probiotika.

rejcel atard 2.jpg
Instagram / rachael_attard 

"Preporučujem da ima barem 30 milijardi živih korisnih bakterija i 10 vrsta probiotskih kultura", kaže Rejčel. Uz probiotik, od suplemenata uzima i cink. Ona izbegava alkohol, a preporučuje i da testirate da li vam je nadimanje manje ako ne jedete crni ili beli luk, brašno, proizvode sa laktozom ili koštunjavo voće.

"Gasove možete smanjiti i ako pijete više vode, a mnogo će vam pomoći i redovno vežbanje", podseća Rejčel. Na njenom jelovniku su svakog dana: banana, jagode, bademovo mleko, čia semenke, protein u prahu, orasi, brokoli, batat, jaja i piletina.

Tekst: Lepa&Srećna