Prema Ajurvedi, tradicionalnom vidu lečenja poreklom iz Indije, ono što jedemo i pijemo može da hrani i jača naš digestivni trakt, ili pak da nepovoljno utiče na varenje. Pržena hrana, mesne prerađevine i veoma hladna hrana tako dovode do nesvarenih ostataka hrane u organizmu koji stvaraju toksine, i potom uzrokuju bolest.
Da bismo sprečili ovu pojavu treba da se pridržavamo nekih osnovnih načela:
- Najpre treba jesti samo kada smo gladni. Između obroka takođe treba da prođe bar tri sata da bi prethodni obrok uspeo bolje da se svari.
- Kada je reč o izboru hrane, treba izbegavati masnu i prženu hranu, ali i ledeno hladna jela i pića. Izbegavajte da u okviru istog obroka kombinujete vruću i vrlo hladnu hranu ili piće.
- Tokom pripreme jela koristite začine kao što su korijander, kurkuma, kumin (indijski kim), komorač ili đumbir, a bilo bi dobro da jednom dnevno popijete i šolju čaja od đumbira ili kumina.
Tekst: Vesna Stanimirović
Izvor: Lepa & Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka