Kineziološke trake se sve češće mogu videti na telu sportista, a Serena Vilijams je privukla opštu pažnju noseći ih na licu na Vimbldonu. Mnogi su ostali zbunjeni i čak se pitali da li su to neki simboli, ali svetski mediji prenose kako je reč o običnoj medicinskoj traci.

Svrha je, kako kažu, da joj pomogne pri lakšem disanju i očuva prohodne disajne puteve i čiste sinuse. Serena pati od sinuzitisa već duže od deset godina. Ova upala se, povremeno, aktivira i zatim zaleči. Najčešće sinusi oteknu zbog prehlade ili gripa, ali se obično očiste u roku od tri nedelje.

Kod hronično sklonih upali, sinusi se često zapuše, a kad antibiotici i kapi za nos ne mogu da pomognu, jedini izlaz ume da bude operacija. Pojava K trake u lečenju je novina, a proizvođač upozorava da ovaj način upotrebe nikad nije testiran.

"Na našim trakama je lepak toliko efikasan da pruža trajnu podršku mišićima i zglobovima i teško je ukoniti je sa tako delikatne kože kakva je na licu", upozorava Greg Vener, direktor američkog ogranka "K trake".

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna