Za čorbasto varivo od kupusa koje, u ovoj dijeti, možete jesti svakog dana, potrebno je:

  • 5 velikih glavica luka
  • 2 zelene paprike
  • 1 ili 2 konzerve pelata (oljuštenog paradajza u konzervi)
  • 1/2 svežnja celera
  • 2 velike glavice kupusa
  • sledećih žitarica i mahunarki: sočiva, pšenice, ječma i suvog graška (sve po kašiku)

Priprema:

Pomešajte sve sastojke zatim posolite, pobiberite, stavite peršun, po želji možete da stavite i malo ljute papričice. Nalijte vodom da ogrezne, i kuvajte dok povrće ne omekša. Za manje "radikalnu" varijantu, dodajte bareno meso. Jedite je kad god osećate glad, i koliko god želite, a uz nju možete da jedete i sledeće:

Prvi dan

Sve vrste voća osim banana. Lubenice i dinje imaju najmanje kalorija. Dakle, jedu se samo varivo od kupusa i voće. Za piće može nezaslađen čaj ili crna kafa i/ili voda.

Drugi dan

Sve vrste povrća - količina je ograničena - važno je da niste gladni. Najbolje je da jedete zeleno lisnato povrće, a izbegavajte boraniju, grašak, kukuruz... Za večeru - veliki pečeni krompir na maslacu. Nikako ne smete jesti voće! Obavezno jedite varivo, minimum jednom dnevno.

Treći dan

Jedite varivo, voće i povrće koliko želite. Nemojte jesti pečeni krompir! Ukoliko ste se do sada pridržavali uputstava, za ova tri dana bi trebalo da ste lakši dva-tri kilograma.

Na sledećoj strani pogledajte namirnice za poslednja četiri dana.

PageBreak

Četvrti dan

Pojedite do tri banane u toku dana, supu, i pijte nemasno mleko koliko želite. Banane imaju puno kalorija i ugljenih hidrata, kao i mleko. Varivo je i dalje obavezno.

Peti dan

Govedina i paradajz. Možete da pojedete 300 do 600 grama govedine, i do šest paradajza. Popijte najmanje šest do osam čaša vode u toku dana, u cilju ispiranja viška mokraćne kiseline iz organizma. Obavezan je bar tanjir variva!

Šesti dan

Govedinu i povrće možete da jedete koliko želite. Naravno, jedite i varivo.

Sedmi dan

Integralni pirinač i povrće. Pijte nezaslađen voćni sok. Možete da jedete koliko hoćete pirinča i povrća. Obavezno jedite varivo.

Na kraju sedmog dana, ako ste se pridržavali uputstava, izgubićete od 4,5 do 7 kilograma. Ako ste izgubili više od sedam kilograma, pauzirajte sa dijetom dva dana pre nego što je ponovo započnete.

Ova dijeta može da se sprovodi onoliko dugo koliko želite. Zbog nje ćete se osećati lako, i imaćete dodatnu energiju.

Kako da izračunate kalorije za dijetu, pročitajte ovde.