Kako je večera poslednji obrok u toku dana, nije uvek lako da napravite pravi izbor i odaberete nešto što nema mnogo kalorija, a istovremeno daje osećaj sitosti tokom cele noći, sve do doručka narednog dana. Nutricionistkinja Marija Milanović istakla je za naš portal da je pored izbora namirnica izuzetno važno i vreme kada ćete večerati:

"Da bi se hrana bolje svarila i da biste imali osećaj lakoće u stomaku, najbolje je da večera bude do 2 sata pred spavanje". 

Njen predlog je da kombinujete proteine i vlakna, a kao jedan od predloga navodi Cezar salatu.

Sastojci:

  • zelena ili kupus salata
  • nekoliko čeri paradajza
  • piletina
  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • sok od pola limuna
  • 2 kašike grčkog jogurta
  • so i začin po želji

Najpre pripremite piletinu, začinite je po želji i izgrilujte, a zatim isecite na komade. Operite i iseckajte salatu po želji, a ukoliko nemate dovoljno vremena, možete da kupite i već isečenu salatu. Dodajte nekoliko čeri paradajza (koje takođe možete da presečete na pola ili na 4 dela, po želji). Ubacite isečenu grilovanu piletinu, dodajte maslinovo ulje, limun i grčki jogurt, kao i začine po želji. 

Cezar salata
Foto: Shutterstock Cezar salata

Ova večera je veoma praktična, za pripremu vam je potrebno oko 20 minuta, a možete da je ponesete sa sobom gde god da krenete. Nutricionistkinja nudi i drugo rešenje:

"Umesto ove varijante možete da se opredelite i za mladi sir sa salatom i semenkama, kao i za belu ribu sa grilovanim povrćem (oslić, pastrmka, brancin, orada). Isprobajte neke od njenih predloga i uživajte u ukusnoj a zdavoj večeri.

Pogledajte i kako spremiti brz, a zdrav doručak.

BONUS VIDEO:

Kurir teleivizija "NAJBOLJE JE JESTI HRANU SA NAŠIH PROSTORA" Nutricionista tvrdi da domaća hrana deluje blagotvornije na organizam iz OVOG RAZLOGA!

 Tekst: Lepa&Srećna/K.L.