Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IZBACIMO MESO I MASTI, ALI JEDNU GREŠKU PRAVIMO SVI: Nutricionistkinja otkriva - Kako da se ne ugojimo tokom posta?

Tokom posta se često gojimo.

 dijeta malo soli-min.jpg Izvor: Shutterstock

Ukršnji post počeo je 27. februara i traje do 15. aprila. Mnogi se nadaju da će se tokom ovog Velikog posta, pored pripreme za pričešće, uspeti i da smršaju, ali ih nakon sedam nedelja dočeka neprijatno iznenađenje - shvate da su se ugojili.

Nutricionistkinja Tatjana Zaletova tvrdi da nas odricanje od mesa i mesna hrane navodi da unosimo veću količinu hrane, a to dovodi i do gojenja ali i do pada imuniteta. Ona je naglasila da ishranu tokom posta ne treba svesti na jedenje samo konzervisanog povrća sa visokim sadržajem soli. Takođe, jako je važno da se ne unosi velika količina testa i krompira.

"Ishrana treba da bude uravnotežena, a treba unositi ovsene pahuljice na vodi, salate od heljde, povrća i voća, pečeno povrće, suvo voće, orahe, čorbe od karfiola i spanaća", tvrdi nutricionistkinja i ističe da je jako važno da ne unosimo velike količine hrane.

 vitamini i hrana za zene.jpg Izvor: Shutterstock

"Često grešimo jer mislimo da namirnice koje su siromašne kalorijima možemo da jedemo u neograničenim količinama. To je daleko od istine. Važno je da unosimo količinu koja nam je potrebna. Takođe, treba pored biljnih proteina da unosimo i dijetalna vlakna jer su ona jako važna za dobar rad creva", tvrdi doktorka.

Tekst: Lepa&Srećna

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije