Kačamak dijeta traje četiri dana, a osim što pomaže u skidanju suvišnih kilograma, ona će vam i ubrzati metabolizam, regulisati stolicu i očistiti creva.

Običan kačamak skuvan sa vodom, bez sira ili kajmaka, ima vrlo malo kalorija - porcija od 100 g sadrži tek oko 85 kalorija. Pritom, kalorije u ovom obroku uglavnom potiču od ugljenih hidrata.

Ovaj hranljiv obrok glavna je "zvezda" ove dijete, kojom za četiri dana možete izgubiti dva do tri kilograma. Naime, kompleksni ugljeni hidrati u kačamaku nas, s jedne strane, dugo drže sitim, a s druge stimulišu dobro varenje.

Prirodne materije iz kačamaka se lako vare i ne utiču na povećanje telesne težine, a kačamak možete i pomešati sa povrćem, ili preliti jogurtom kojima ima mali procenat mlečne masti.

Kačamak
Shutterstock  

Prvi dan

400 g palente, 1 krastavac, 1 paradajz, 1 jabuka, 2 litra vode.

Drugi dan

Ponovite meni od prvog dana.

Treći dan

400 g palente, salata od 300 g zelene salate, 200 g svežeg kupusa, 2 šargarepe, malo limunovog soka i 1 kašičice maslinovog ulja, 2 litra vode, 3 šolje zelenog čaja bez šećera.

Četvrti dan

Ponovite meni od trećeg dana.

Da bi vam kačamak bio saveznik u mršavljenju, treba da vodite računa da ga kuvate bez mleka, šećera ili putera.

Kačamak
Shutterstock  

Sastojci:

50 g kukuruznog brašna, 200 ml vode, pola kašičice maslinovog ulja.

Priprema:

Vodu sipajte u šerpu i malo posolite. Ostavite da proključa, pa dodajte brašno. Kuvajte na niskoj temperaturi 15-20 minuta. Kad se skuva, dodajte maslinovo ulje i promešajte.

Dok ste na kačamak dijeti veoma je važno i da pijete dovoljnu količinu vode.

Tekst: Lepa&Srećna