Svako ima svoj pristup gubitku težine. Neko se muči dijetama, neko bavi sportom do iznemoglosti. Postoji teorija da se kilogrami vraćaju, ako ih brzo skinete. Da ne pričamo o zdavstvenim problemima koji mogu da se dogode kod rigoroznih dijeta. Zato je najbolje potpuno promeniti način ishrane. Najteže je skinuti salo sa stomaka, a nutricionisti preporučuju da ishranu obogatimo ovim povrćem.

Cvekla

Sadrži mnogo vlakana, mangana, gvožđa, vitamina A i C, kalcijuma, fosfora. Stvara osećaj sitosti i zasićuje telo korisnim supstancama koje pozitivno utiču na metabolizam. Možete ga jesti svaki dan.

Кelj

Isto, kao i cvekla i kelj sadrži mnogo vitamina, a posebno gvožđa i kalcijuma. Takođe sadrži dovoljno proteina i vlakana, što je neophodno za vitku figuru. 100 grama kelja sadrži samo 36 kalorija i 0 grama masnoće, al ii skoro 20 procenata neoprodne dnevne količine vlakana, zbog čega potpomaže varenju, snižava nivo šećera u krvi, ali i holesterola.

Spanać

Spanać savršeno "topi" višak masti, bogat je antioksidansima, kalcijumom, gvožđem, kalijumom, magnezijumom, manganom i fosforom Od vitamina, spanać sadrži vitamine A, C, E, K, vitamine B kompleksa (B6, B2, B1) i folnu kiselinu (vitamin B9). Takođe, spanać sadrži iOmega 3 masne kiseline.

Prema rečima nutricioniste Triste Best, paprika je savršeno povrće za dijetu za mršavljenje:

"Sadrži malo kalorija, bogata je hranljivim materijama, a takođe pomaže da se osećate sito nakon jela. Zbog sadržaja vlakana i kapsaicina, crvena paprika takođe pomaže u sagorevanju viška masti", tvrdi ona.

Izvor: Lepa&Srećna