"Mesožderi" sigurno misle nema ništa lakše nego jesti isključivo meso. Još kada se tome doda i rapidno gubljenje kilograma, čini se da ste izvukli premiju. Prema nekim rezultatima sa karnivor dijetom možete da skinete čak 14 kilograma za 14 dana, pa ne čudi što je postala hit u celom svetu. Međutim, lekari je nikako ne preporučuju, jer, između ostalog, potpuno isključuje ugljenehidrate. 

Dakle, nema hleba, ni testenina, salata, voća, povrća, čak ni začina. I ukoliko biste mogli da se hranite isključivo mesom, lekari upozoravaju da se ovakvom ishranom povećava nivo lošeg holesterola, što vodi u povećani rizik od srčanih oboljenja.  Zbog  velike količine natrijuma koje sadrže mesne prerađevine može doći doći do razvoja visokog krvnog pritiska i bubrežnih bolesti.

Razlog zbog kog vam nijedan lekar neće preporučiti ovu dijetu je i taj što izbacuje hranjive namirnice koje su neophodne za normalno funkcionisanje organizma.

slanina kobasica
Shutterstock  

Zato stručnjaci upozoravaju da karnivor dijeta može da ostavi velike posledice na zdravlje, a posebno osobama koje boluju od hroničnih bolesti.

Tekst: Lepa&Srećna