Ruska glumica Ljubav Orlova bila je jedna od najlepših žena svog vremena. Sve druge su želele da liče na nju, trudile se da posvetle kosu poput lepe plavuše i obožavale njen način oblačenja.

Bila je talentovana pevačica i plesačica, a mjuzikl iz 1934. godine "Veseli drugari" joj je doneo milione obožavalaca. Pored redovnog vežbanja, za njenu vitku liniju je bila zaslužna i jednostavna dijeta koje se Orlova strogo pridržavala.

Svako jutro je otpočinjala čašom mineralne vode, a posle toga ništa nije ni jela ni pila punih sat vremena. Za doručak je jela samo belanca dva tvrdo kuvana jajeta, krišku crnog hleba i jabuku.

crni hleb jabuka-min.jpg
Shutterstock  

Ručak se uvek sastojao od barenog mesa ili ribe, a porcija je bila između 200 i 300 grama. Kao prilog je jela bilo koje zeleno povrće, a umesto bilo kakvog slatkiša dozvoljeno je bilo voće sa niskim procentom šećera.

Večera je bila potpuno ista kao ručak s tim što bi - kad je za ručak bilo meso, za večeru jela ribu i obrnuto. Njena detoks dijeta je imala i neke druge varijante, a bilo je čak i Ruskinja koje bi potpuno isključile večeru. 

Nutricionisti upozoravaju da redukcijske dijete mogu da budu veoma opasne i da se mogu uvoditi samo na kratak rok.

Tekst: Lepa&Srećna