Austrijanac Rudolf Brojs ceo život je posvetio prirodnoj medicini, a tokom karijere u velikoj meri se sretao sa ljudima kojima je bio dijagnostikovan tumor.

Na jednom internacionalnom kongresu predstavio je svoj napitak, oko kog su mnogi stručnjaci bili skeptični, međutim, pacijentima koji su konzumirali ovaj napitak imuni sistem je počeo uspešno da detektuje ćelije tumora, a kod većine pacijenata opšte stanje se poboljšalo.

Brojsova dijeta je specijalna dijeta koja traje 42 dana, a koja za osnov ima konzumiranje isključivo zelenog čaja, od napitaka, i cveklu kao oslonac ishrane u ovoj dijeti.

Međutim, veoma je važno da se pre primene ove dijete konsultujete sa lekarom, kako ne bi došlo do neželjenih efekata.

Recept za Brojsov sok

Sastojci:

1 organska cvekla (55% soka)
1 organska šargarepa (20% soka)
1 organski štap celera (20% soka)
1/2 organskog krompira (3% soka) (krompir nije obavezan sastojak osim kod tumora jetre gde je neophodan)
1 organska rotkvica (2% soka)

Brojsova dijeta kome se preporučuje
Youtube/Printscreen/ Clean & Delicious Cvekla

Način pripreme i konzumacija:

Stavljajte u sokovnik jednu po jednu namirnicu i izmiksujte. Čaša soka se konzumira oko 30 minuta, osoba treba da se trudi da što duže zadržava sok u ustima ne bi li se što bolje razgradio radom pljuvačnih žlezda. Brojsov sok se konzumira 42 dana. Nakon 42 dana, treba odraditi onkološki pregled i uzeti biohemijske analize da bi se utvrdilo da li pacijent dobro reaguje na Brojsovu dijetu.

Tokom ova 42 dana strogo se zabranjuje brza hrana i ostale namirnice bogate materijama koje iz bilo kog razloga mogu da uspore rad creva.

Budući da su neželjeni efekti ove dijete glavobolja i malaksalost, savetuje se da pacijent pre primene dijete pripremi organizam tako što će postepeno izbacivati sve namirnice koje su siromašne vlaknima ili bogate glukozom.

Jedini sastojak Brojsove dijete koji treba isključiti ukoliko se Brojsova dijeta koristi za mršavljenje jeste krompir, koji je bogat ugljenim hidratima. Ostale namirnice poslužiće kao vrsta laksativa. Cvekla, celer i rotkva čiste organizam, obezbeđuju redovno pražnjenje creva i podstiču ubrzano varenje.

dijeta zena na vagi
Profimedia 

Budući da je u pitanju vrlo strog režim, Brojsova dijeta za mršavljenje može se kombinovati sa nekom drugom dijetom koja ne iziskuje toliko strog režim, jer će povrće i dalje obavljati funkciju detoksikacije organizma.

Pored Brojsovog soka, postoji i Brojsov čaj, koji se sastoji od 4 sastojka: žalfija, matičnjak, nana i kantarion. Za razliku od soka, kod Brojsovog čaja nema neželjenih efekata.

Brojsov čaj odlično čisti organizam, jača kardiovaskularni sistem, čisti disajne puteve, suzbija pojavu kamena u bubregu, jača imuni sistem i olakšava želudačne tegobe.

Ipak, ne preporučuje se u trudnoći.

Priprema Brojsovog čaja:

U pola litra ključale vode stavite 1 kašiku žalfije. Ostavite da ključa tako tačno 3 minuta. Nakon 3 minuta, skinite šerpu sa ringle i dodajte po prstohvat nane, matičnjaka i kantariona.

Zatim čaj ostavite da odstoji 10 - 15 minuta. Nakon toga, procedite čaj a zatim sipajte u 2 posude po 250 mililitara. Jednu dozu popijte pre doručka, a drugu možete piti uveče pre spavanja, ili pre večere.

Izvor: Lepa&Srećna