Letnje temperature su stigle i teško možemo da prikrijemo nedostatke garderobom. Iako nije pohvalno većina nas se tokom proteklih meseci opustila, a naslage oko struka najviše odaju da nismo vodili računa o ishrani

Stomak je najteže "skinuti", a razlog za to su visceralne (unutrašnje) masti, koje su ujedno i najopasnija vrsta masnoće u ljudskom telu. Nutricionisti tvrde da je jedno povrće najbolji saveznik u borbi za ravan stomak

"Spanać je pun hranljivih stvari, što ga čini hranljivim i zdravim za vaše telo. Obiluje vitaminima, mineralima i antioksidansima, a sve te stvari povezane su sa smanjenjem masnog tkiva na stomaku", rekla je dijatetičarka Kortni Dejndželo i ističe da je u važno unositi više vlakana i proteina, a ograničiti unos masti i šećera.

"Osim toga, spanać je niskokalorično povrće, istovremeno vrlo bogato vlaknima. Konzumiranje vlakana pomaže da se osećate sito i sprečava prejedanje. Vlakna pomažu u probavi i apsorpciji hrane, što će pomoći da vaš metabolizam bude pod kontrolom", rekla je ona.

Takođe, važno je da unositi što više voća, povrća i žitarice od celog zrna.

"Rafinisane žitarice prave manji osećaj sitosti, mogu da ometaju nivo šećera u krvi – a samim tim i kontrolu apetita", tvrdi doktora Dejndželo.

Izvor: Lepa&Srećna