Rešite se viška kilograma nije tako lako, posebno kada je frižider pun ukusnih proizvoda. Međutim, ništa nije nemoguće ako se potrudite i znate tajne za efikasan i brz gubitak težine!  Nutriconisti preporučuju da se pridržava ova tri pravila ako želite da smršate.

Voda je od presudnog značaja

Svi koji su ikada pokušali da smršaju znaju koliko je važno unositi velike količine vode svakog dana kako bi izbegli prejedanje i zasitili organizam. Prema nutricionistima, važno je poštovati ovo pravilo kako biste postigli željeni rezultat i postigli figuru iz snova. Ako popijete čašu vode pre obroka, to će vam pomoći da jedete manje hrane, kažu stručnjaci. Nutricionisti su dodali da je održavanje blagog osećaja gladi tokom dana podjednako efikasan metod borbe sa viškom kilograma. Ova čudna, ali efikasna metoda će vam pomoći da razvijete naviku da se ne prejedate i ne brojite kalorije.

Izaberite odgovarajuću užinu

Ako ste ljubitelj slatkog, umesto deserta birajte najlepše voće. Čokoladu zamenite hrskavim jabukama koje su podjednako ukusne. 

Ne preskačite doručak

Prema mišljenju nutricioniste Ronalda Smita, preskakanje doručka samo će pogoršati stvari, jer kada telo ne dobije dovoljno hrane, počinje da skladišti masnoće u rezervi.

"Ovaj trik će naterati vaš mozak da pomisli da ste jeli više nego što zaista jeste“, primetio je stručnjak i dodao da postoji još jedna tajna koja će vam pomoći da jedete manje: velike tanjire zamenite malim tako da mala količina hrane izgleda kao veliki deo..

Izvor: Lepa&Srećna