Ovo je jedan od najzdravijih i najukusnijih doručka, jer u sebi sadrži vitamine i minerale koji poboljšvaju izgled kože, kose, normalizuju metabolizam i ojačava organizam.

Ovaj svakodnevni doručak pomoći  će eliminaciji nečistoća  iz organizma i  očistiti creva. Bezuslovno rešava problem lenjih creva i opstipacije, sagorevanje masnih naslaga i normalizuje težinu. U sebi sadrži ovsene pahuljice koje su preporuljive da ih jedete i za ručak, a recept za čorbu sa ovim pahuljicama potražite ovde.

Posle mesec dana konzumiranja ovog koktela, lako ćete izgubiti 3-5 kilograma suviše težine. Ten kože, kosa i nokti postaju zdravi i lepi, a stomak će se polako "istopiti"

Sastojci:

  • 300 ml kefira (ili nemasnog jogurta)
  • 2 supene kašike ovsenih pahuljica
  • 1 kafena  kašika samlevenog lanenog semena
  • 1 kafena  kašika kakaoa u prahu
  • 5-7 mesnatih suvih šljiva

Priprema:

Doručak se priprema uveče za sutradan. Prelijte sa malo kipuće vode (100 ml) suve šljive. Poklopite i ostavite na 5-10 minuta.

Za to vreme u činiju staviti ovseni pahuljice, samleveno laneno seme i kakao. Preliti  kefirom i dobro sve izmešati. Nabrekle šljive sitno iseckajte (možete u blenderu do stanja „pirea“ ili u super secku, ili ručno) i dodajte u prethodnu smesu.

Dobro izmešajte i ostavite u frižider. Ujutro izvadite iz frižidera i uživajte u svom zdravom i ukusnom doručku. Rezultati će ubrzo biti vidljivi.

Izvor: uspesnazena