Uskršnji praznici su se približili, pa bi već trebalo da razmislite kako ćete da ukrasite kuću i stolove za tu priliku. Ako nećete da bacite brdo novca na dekoraciju, a želite da probudite svoju kreativnost, pokušajte da samostalno napravite ukras uz pomoć kartona od jaja. 

Najpre pripremite karton od jaja (možete i nekoliko komada) i sprej u boji. Zlatna nijansa je najbolja opcija, ali možete da odaberete i drugu, po svom izboru. Spustite karton od jaja na papir ili celofan i preprskajte ga pažljivo, sa svih strana. Sačekajte da se boja dobro osuši.

Screenshot 2024-04-19 124956.png
Foto: Printscreen/TikTok/decoria.pl Karton od jaja isprskajte lakom u boji

Kada ste sigurni da se sve osušilo, dodajte veštačku travu u šupljine koje su predviđene za jaja. Danas u prodaji postoji dekorativna trava i u drugim bojama, a na slici možete da vidite kako izgleda kombinacija zlatne i zelene

Screenshot 2024-04-19 125028 (1).jpg
Foto: Printscreen/TikTok/decoria.pl Zelena trava u kartonu

Nakon što dodate veštačku travu, preko nje stavite ukrase po izboru. Iskoristitie ljuske od jajeta (koje ste očistili i obojili po želji) i u njih stavite male sveće. Takođe, dodajte veštačke cvetiće ili kuvana jaja od prepelice, a ovaj dekorativni element može da vam posluži i kao stalak za uskršnja jaja ili čuvarkuću. Peruške, listići, perlice i drugi dodaci su takođe dobrodošli na ovaj ukras. Ulepšaćete prazničnu trpezu i stvoriti divnu, toplu atmosferu uz samo malo truda.

Screenshot 2024-04-19 125439.jpg
Foto: Printscreen/TikTok/decoria.pl Uskršnja dekoracija

Pogledajte snimak sa uputstvom kako da napravite jedinstvenu uskršnju dekoraciju:

Uskršnja dekoracija TikTok/dekoria.pl

Pogledajte i uskršnju dekoraciju za 15 minuta.

BONUS VIDEO:

Salvete u obliku zeca  Instagram/designbymirelle

Tekst: Lepa&Srećna/K.L.