Lidija Vukićević je mnogim ženama uzor kad je reč o nezi lepote, ali i posvećenosti kući, uređenju doma i poštovanju tradicionalnih običaja.

Glumica redovno obraduje svoje obožavaoce fotografijama svečano ukrašene trpeze i cele kuće za najveće praznike, pa je tako i za Uskrs.

Ona i ove godine posti uskršnji post, a u razgovoru za Stil je otkrila da joj to ne pada teško.

"Može se reći da postim cele godine. Uopšte ne jedem namirnice koje odudaraju od posta", kaže Lidija.

lidija vukicevic 6-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

Ona se raduje i pred ovaj praznik. "Sama farbam ogroman broj jaja. Volim da se igram, pravim dekupaž, farbam ih bojama, i u lukovini... Počnem na Veliki četvrtak i bojim ih dva dana, uz radost. Onda ih nosim bliskim ljudima, delim po komšiluku. Tako i za Novu godinu sve okitim, volim da ispoštujem naše običaje koji postoje odvajkada", priča glumica.

Ona je sama uredila čitav enterijer i to tako da odražava deo njene ličnosti.

lidija vukicevic (2)-min.jpg
Instagram / vukiceviclidija 

"U poslednje vreme sve se pravi po šablonu: velika plazma gore, ormarić dole... Svi stanovi liče jedni na druge. Volim da se bavim enterijerom sve dok ne napravim kutak koji meni prija. Kogod mi dođe oduševi se. Nijedna sitnica nije stavljena tek tako. Nema gužve ni suvišnih stvari koje guše energiju", kaže Lidija.

lidija vukicevic u kuhinji-min.jpg
Instagram / vukiceviclidija 

U kući je najlepše kad se okupe prijatelji i porodica - za novogodišnje praznike, Badnje veče, Božić, Uskrs, rođendane i posebno - slavu. "Ne pravim to pompezno. Za slavu mi je najvažnije da dođu deca i ljudi koje volim. Nema muzike i čuda, bitno mi je da sve protekne u miru. To je poenta slave. I taj mir nas još više povezuje", zadovoljna je glumica. Više njenih slika pogledajte u galeriji, a pročitajte i u kakvom je odnosu sa sestrom.

ATA / Antonio Ahel Glumica uživa u poslu i uređenju doma.

Tekst: Lepa&Srećna / J. G. / Stil