Pevačica Seka Aleksić uoči Uskrsa zajedno sa kolegom sa kojim vodi emisiju "Majke i snajke", Rašom Vlačićem, posetila je Kosovo i Metohiju. Oni su obišli manastire, narodnu kuhinju, ali i ugrožene porodice.

"I ranije sam bila na Kosovu, u poseti našim svetinjama. Imali smo priliku da pomognemo nekim porodicama koje su u teškoj situaciji. Odlazak u narodnu kuhinju, porodicu iz Babinog mosta i u manastir Dečane na mene je ostavio poseban utisak", ispričala je za "Kurir" Seka, koja jedan od najvećih hrišćanskih praznika danas proslavlja u svom domu, sa suprugom Veljkom i sinovima Jakovom i Jovanom

Seka Aleksić, Uskrs
Instagram / seka_aleksic 

"Vaskrs je, pored Božića, najradosniji praznik u mom domu. Tada se okupljamo u najužem krugu, deca se raduju običajima. Uvek bude veselo", istakla je pevačica. 

Seka je odlična domaćica, pa se u njenoj kući svake godine za Uskrs podrazumeva bogata trpeza sa puno đakonija. Tu su, naravno, i uskršanja jaja, koja je farbala tradicionalnim metodama. 

"Ja farbam jaja, deca se okupe, biramo boje. Uglavnom su to neke tradicionalne tehnike", kaže ona. 

Seka i njen suprug Veljko veoma su privrženi religiji, poštuju sve običaje, a to se trude da prenesu i na svoje naslednike. 

Dom Seke Aleksić
ATA / Antonio Ahel 

"Veljko i ja se trudimo da naše običaje prenesemo na njih. Jakov i Veljko često idu zajedno na liturgiju. Moje detinjstvo nije bilo bezbrižno, ali to, bogu hvala, imam priliku da nadoknadim sa svojom decom", zaključila je pevačica. 

Još fotografija Seke Aleksić pronaći ćete u galeriji ispod.

ATA / Antonio Ahel, Instagram/Seka Aleksic Seka Aleksić

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna