Pevačica Rada Manojlović Uskrs ove godine proslavlja sa sestrom, ocem i maćehom u rodnom selu Četereže, a posle mnogo godina ponovo uživa u prazničnim danima. Jedno vreme se nije osećala tako, nakon što je izgubila majku

"U jednom periodu života izgubila sam osećaj za sve praznike i slavlja generalno. To je pre svega bilo zbog toga što sam izgubila majku, koja nas je zauvek napustila. Sve mi je bez nje nekako bilo godinama prazno. To više nikad nije bilo to. Kasnije sam godinama radila i stalno sam bila u toj nekoj mašini. Sad sve više imam potrebu da se opet vratim u taj neki period i da, dok mi je tata još uvek živ i zdrav, s njim napravim nove uspomene. Da zajedno evociramo uspomene na te trenutke kada je sve bilo lepo i bezbrižno", otkrila je pevačica za "Kurir"

Rada iz detinjstva posebno pamti vaskršnje običaje koji se poštuju u njenom rodnom kraju. 

"Za nas decu je to bio najsrećniji praznik, s obzirom na to da su se farbala jaja. Obožavala sam da jedem ta kuvana jaja i da se takmičim u tucanju, iako sam stalno gubila od moje rođene sestre Maje. To je imalo posebnu draž. Pamtim i običaj iz našeg kraja, a to je da smo na Vaskrs svi iz našeg sela porodično išli na groblje. Svako je posećivao grobove svojih najmilijih, pa su se tu iznosila jaja i mi smo se tu međusobno menjali i čukali jajima", ispričala je, pa priznala da nikada sama nije farbala uskršnja jaja. 

"Maja uvek pobeđuje. I za Vaskrs, a i za Božić je uvek ona nalazila paricu u česnici. Hoće je taj dobitak, pare. Koliko mene neće, toliko nju hoće. Iskreno, nikad nisam ofarbala jaje. Kao baš mala, sećam se da sam gledala nanu kako farba jaja u lukovini, pa ih stavlja u ženske čarape. Tu sam joj kao pomagala i mešala nešto. Ja dođem uvek na gotovo", iskrena je Rada.

Pevačica kaže da ne posti tokom velikih postova, ali da često posećuje crkve i manastire, gde pronalazi mir. 

"Nijedan višenedeljni post nisam uspela da izdržim. Postim na Badnji dan i Veliki petak. Oprošteno mi je jer sam bila dosta bolesna, a i radim takav posao da mi je potrebna malo jača hrana. Što se tiče manastira, volim da odem. Ima kod nas u Četerežima baš divna crkva. Volim duhovni mir i sve mi više treba. Jedne noći mi je bilo jako teško, sve me je valjda stiglo. Otišla sam u Hram Svetog Save i tamo, kad sam ušla, počela sam da plačem i odmah sam osetila veliki mir i olakšanje. To mi je odmah pomoglo", ispričala je za pomenuti medij.

Još fotografija Rade Manojlović pogledajte u galeriji ispod.

ATA / Antonio Ahel Otkako se pojavila na sceni, pevačica je retko menjala svoj imidž i boju kose i kroz godine se sasvim malo promenila.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna