Sastojci:

  • 200 g cvekle
  • 100 g korena celera
  • 200 g šargarepe
  • 200 g krompira
  • 3 čena belog luka
  • glavica crnog luka
  • 2 kašike ulja
  • 1 l bujona od povrća
  • lovorov list
  • malo narendanog muskatnog oraščića
  • ½ kašičice crvene mlevene ljute paprike
  • so, biber
  • malo mirođije
  • kašika soka od limuna

Priprema:

Iseckajte crni i beli luk što sitnije, a cveklu, celer, šargarepu i krompir isecite na kockice. Ulje zagrejte u većoj, dubljoj šerpi.

Propržite crni i beli luk dok ne postanu staklasti, pa podlijte bujonom. Dodajte začine i lovorov list, pa ostavite da malo prokuva. Dodajte ostalo povrće, poklopite i ostavite da se čorba kuva na laganoj vatri dvadesetak minuta. U skuvanu čorbu dodajte iseckanu mirođiju i sok od limuna. Čorbu možete i ispasirati ako želite da bude kremasta.