Tradicija farbanja jaja za Uskrs idealan je način i da izrazite svoju kreativnost, a kako biste ih što lakše i što lepše ofarbali - sledite ove jednostavne kućne trikove.

Sa pastelnim nijansama se najčešće dešava da se boja ne prima kako treba, a da bi se boja što bolje primila, bez obzira na to koju tehniku farbanja koristite, neophodno je da najpre izbelite jaja.

Jaja se izbeljuju kako bi se na taj način skinuo površinski sloj ljuske, a ostao onaj sledeći, koji je svetliji.

Sve što vam je potrebno za taj proces sigurno već imate u svojoj kuhinji:

- alkoholno sirće
- vodu.

Jaja stavite u šerpu, a zatim sipajte vodu toliko da pokrije jaja. Nakon toga dodajte dve čaše alkoholnog sirćeta.

Kuvajte ih od 15 do 20 minuta na jačoj temperaturi, dok provri voda, a zatim smanjite temperaturu, da jaja ne bi popucala.

Ukoliko vam se stvori pena za vreme kuvanja, uklonite je kašikom.

Kada se jaja skuvaju, ostavite ih malo da se prohlade, a onda ih isperite pod mlazom hladne vode. Ukoliko neka "mrlja" ne može da se skine, istrljajte je sunđerom.