Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POTREBNA SU VAM SAMO DVA SASTOJKA KOJA IMATE U KUHINJI: Evo kako da brzo izbelite jaja kod kuće

Autor Jovana Kos

Kako bi se boja što bolje primila savetuje se da prvo izbelite jaja, što vrlo jednostavno možete uraditi kod kuće.

 Kako izbeliti jaja Izvor: Youtube/Printscreen/ Sherpica Recipes

Tradicija farbanja jaja za Uskrs idealan je način i da izrazite svoju kreativnost, a kako biste ih što lakše i što lepše ofarbali - sledite ove jednostavne kućne trikove.

Sa pastelnim nijansama se najčešće dešava da se boja ne prima kako treba, a da bi se boja što bolje primila, bez obzira na to koju tehniku farbanja koristite, neophodno je da najpre izbelite jaja.

Pročitajte i ovo

Jaja se izbeljuju kako bi se na taj način skinuo površinski sloj ljuske, a ostao onaj sledeći, koji je svetliji.

Sve što vam je potrebno za taj proces sigurno već imate u svojoj kuhinji:

- alkoholno sirće
- vodu.

Jaja stavite u šerpu, a zatim sipajte vodu toliko da pokrije jaja. Nakon toga dodajte dve čaše alkoholnog sirćeta.

Kuvajte ih od 15 do 20 minuta na jačoj temperaturi, dok provri voda, a zatim smanjite temperaturu, da jaja ne bi popucala.

Ukoliko vam se stvori pena za vreme kuvanja, uklonite je kašikom.

Kada se jaja skuvaju, ostavite ih malo da se prohlade, a onda ih isperite pod mlazom hladne vode. Ukoliko neka "mrlja" ne može da se skine, istrljajte je sunđerom.

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije