Kada se približi Uskrs svi smo u euforiji oko dekoracije prostora, spremanja jela, ali i ukrašavanja jaja. U želji da naša jaja budu najlepša pribegavamo raznim trikovima, od kuvanja u lukovici, raznim atraktivnim bojama, pa sve to toga da po njima crtamo i pravimo mala remek-dela. Da bi ona izgledala lepo i svetlucavo možemo iskoristiti jedan sastojak koji baš svi imamo u kuhinji, a to je šećer. On će uz još jedan sastojak dati prelep odsjaj, a jaja će izgledati kao da su posuta kristalima. Predlažemo da pogledate šta vam je neophodno, kao i kako izgleda sam čin čin pripreme.

Potrebno je:

- jaja (žuta ili bela)
- šećer
- flaša belog vina
- boja za jaja

Sastojci variraju u odnosu na vašu količinu, ali ne bi bilo loše da na 12 jaja koristite 100 grama šećera i 500ml vina. Za svaku turu bilo bi dobro da koristite istu meru. 

Priprema:

U posudu sipajte 500ml belog vina, a zatim dodajte oko 100g šećera i boju. Promešajte smesu, stavite željenu količinu jaja i stavite na ringlu da se kuva otpilike 7 minuta. Ukoliko želite drugu boju najbolje bi bilo da uzmete novu posudu i sve ispočetka uradite. Jaja ređajte na salvetu da se dobro ocede i osuše, a zatim ih poređajte u činiju. Kada su se osušila videćete kako se šećer presijava na površini, a sama jaja izgledaju veoma glamurozno.

Izvor: Lepa&Srećna